Liçi Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Liçi nedir, faydaları nelerdir? Şekli nasıl? Hangi vitamini içerir merak ediyorsanız detaylar haberimizde...

05.02.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-09:43) Liçi Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Lezzetinin harika olduğu gibi görseliyle de sizi etkileyecek olan liçi meyvesi C vitamini deposudur.

Liçi Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Farklı dokusu ve lezzeti ile sizi şaşırtacak. Güney Asya ve Güney Amerika’da yetişen liçi meyvesi,  üzüm kadar belirgin tatlı bir tada sahip. Çin kökenli liçi meyvesi, Güney Asya ve Güney Amerika’da yetişmektedir. Liçi, kral meyvesi ve aşkın meyvesi olarak da bilinmektedir. 3 cm çapında yuvarlak oval bir şekli vardır. Sert kırmızı bir kabuğa sahip olan liçinin içi yarı saydam, beyaz, üzümsü, yumuşak bir yapıdadır. Yüksek C vitamini ve lif kaynağı içeren liçi, kalsiyum, selenyum, bakır, fosfor, magnezyum bakımından da zengindir.

 Liçinin literatürdeki isimleri litchi, lychee, lichee olarak geçmektedir.

Liçinin faydaları

Liçi yüksek oradan C vitamini içeren bir meyvedir. Bu özelliği ile bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor ve vücut direncinizi arttırmaya yardımcı oluyor. Lifli bir meyve olduğundan tok tutma özelliği ile  metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Tatlı bir üzüm lezzetinde olan liçinin diyabet hastaları tarafından dikkatli tüketilmesi gerekmektedir.

Tropik meyve liçi, cildi ve saçları güzelleştirmektedir. Ortalama 9 adet liçi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeterlidir.

Liçi nasıl yenir?

Liçinin dışındaki sert kabuk soyulduktan sonra yenilebilmektedir. Liçi içindeki çekirdeği çıkarılıp taze olarak tüketilmelidir. Liçi reçel yapılabilmekte, tatlı ve smoothie tariflerinde kullanılabilmektedir. Liçinin etli meyvesini, meyve salatalarında da kullanabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal