Lekeleri Geçirmenin Yolları

Birçok kişinin karşılaştığı istenmeyen bir sorun olan lekeler, çoğu zaman güneş ışınları, sivilce oluşumu sonrası kalan izler, lazer uygulaması, geçirilen bir ameliyat veya yara izleri gibi vücutta leke oluşumuna yol açabilecek nedenler vardır. Peki bu lekeler nasıl geçer? İşte detaylar…

17.08.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-17:52) Lekeleri Geçirmenin Yolları

İstemeden de olsa bu lekelere çoğu kişi maruz kalmaktadır, lekeler kişiden kişiye değişen cilt hassasiyetine göre kalıcı da olabilmekte çabukta iyileşebilmektedir. Yaşın ilerlemesi ile beraber kişiyi rahatsız eden lekeler artık insanlar tarafından Lekeler Nasıl Geçer? Sorusu araştırılmaya başlanmıştır.

Leke oluşumunu önleyici kremlerin olmasının yanında evde uygulanabilecek alternatifler de bulunur. Bu yöntemleri düzenli yapmak ve özellikle güneş ışığından kaçınmak leke oluşumu için oldukça önemlidir.

Yüzde Oluşan Lekeler Nasıl Geçer?

Yüz bölgesi, cildin en hassas bölgesi olarak kabul edilir ve bu bölgede ki lekeler en rahatsız verici lekeler olurlar. Yüzün belli bir bölgesinde toplanan melanin pigmentleri cilde koyu bir renk vermesi ile kararma şeklinde bazen beyaz leke şeklinde görülmektedir. Bu lekelerin en büyük nedeni uzun korunmasız bir şekilde güneşe çıkarak süre güneşe maruz kalmak, doğal olmayan yollar ile bronzlaşmaya çalışmak, kozmetik ürünleri kullanmak ve bunların temizliğini yeterince yapmamak sayılabilir. Yüz Lekelerini geçirmek için basit yöntemlerle geçirmek mümkündür.

Elma Sirkesi; lekelerin oluşumunda özellikle yüz bölgesinde ki lekeler için elma sirkesi çok faydalı olacaktır. Yüzü su ile temizledikten sonra bir pamuğa elma sirkesi dökerek her gece uyumadan önce yüzü masaj şeklinde uygulamak iyi bir çözüm olarak kabul edilmiştir.

Bal, limon suyu, zerdeçal tozu; bir yemek kaşığı bal, bir adet limon suyu, bir tatlı kaşığı zerdeçal karışımı cam bir kasede karıştırılarak koyu bir krem kıvamına getirilerek yüzde ki lekelere uygulanabilir.

Maydanoz ve limon; yarım demet maydanozu büyük olacak şekilde doğrayıp su ile kaynatmaya bırakın, kaynayıp soğuduktan sonra bu maydanozlu suya bir adet limon suyu dökün ve bir kavanoza koyun. Birkaç gün kullanılabilen bir kür oluşacaktır. Temiz cildinize bu kürü her gün pamuk yardımıyla uygulayın

Leke Giderici Maskeler

Lekeleri hızlı bir şekilde yok etmek için leke giderici maske yapabilir ve hem cildinizi tazelemiş hem de lekelerden kurtulmuş olacaksınız. Bir yemek kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı karbonat, iki tatlı kaşığı karbonat tüm bu malzemeleri karıştırarak bir fırça yardımı ile cildinize uygulayın. Maske cildinizde 20 dakika kaldıktan sonra kabuk tutacaktır. Kabuğu soyarak ılık su ile yüzünüzü ovalayın.  Bu maskeyi haftada iki defa uygulamanızda yarar vardır. Eğer cildiniz çok kuru bir cilt ise bu maskeden sonra yoğun bir şekilde nemlendiriniz. Bu tür maskeleri fazla uygulamak ciltte tahrişe neden olabilmektedir.

Bol su içmek; söz konusu cilt olunca en önemli ve çoğu kişinin hayat koşuşturmasından unuttuğu şey su içmektir. Cilde en iyi gelen ve lekelerin oluşumunu gidermek için normalinden daha fazla su tüketilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal