Lahana Turşusunun Mucizevi 6 Faydası!
Lahana turşusu sofralarımızdan eksik etmediğimiz lezzetlerin arasında yer alıyor. Doğal bakteri önleyicilerin başında gelen bu probiyotik sebzenin turşusu da kendisi kadar faydalıdır.

Lahananın kendisi kadar lahanayla yapılan tüm yemekler ve turşular da bir o kadar yararlı besinler olmaktadır. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz lahana turşusu tarifiyle içeriğinde kimyasallar barıdıran konservelerden de uzak durmuş olacaksınız.
MALZEMELER
1 adet lahana
5 diş sarmısak
2 adet limon
1 su bardağı sirke
Yarım su bardağı kaya tuzu
Beş litre su
5 litre suyu bir kaba koyalım ve içerisine kaya tuzunu atalım. Yaklaşık yarım saatte tuzun erimesi gerekiyor. Sonra tuzlu suyun içine sirkeyi ekleyelim. Büyük bir cam kavanoza lahana yapraklarını, araya limonu, bir kaç diş kabuklu sarımsak, sonra tekrar lahana, limon ve sarımsak koyalım. Kavanoz dolunca en üste limon ve sarımsak koyalım. İçeriğine koyacağımız farklı besinlerle de lahana turşusuna farklı aromalar katabiliriz.
LAHANA TURŞUSUNUN FAYDALARI
Sindirimi geliştirir.
Sağlıklı bağırsak florasının büyümesini sağlar.
Cilt bozukluklarını düzenler.
Soğuk algınlığı gibi pek çok sağlık sorunlarına oldukça iyi gelmektedir
Kilo vermenizde yardımcı olur.
Kandaki kolesterol seviyesini düşürür.
Kalp hastalığı riskini azaltır.
Lahana turşusunun suyu kabızlığa iyi gelir.