Kurşun Döktürmek Nedir Nazardan Korur mu? Kurşun Döktürmek Batıl İnanç mıdır?

Halk arasında kurşun döktürmenin nazardan ve kötü enerjilerden koruduğuna inanılmaktadır. Eski bir gelenek olan kurşun döktürmek batıl inanç mıdır? Kurşun döktüren kişiler nazardan korunur mu? Kurşun döktürmenin yan etkileri var mıdır?

20.06.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-13:35)

Halk arasında kurşun döktürmenin insanları nazardan ve kötü enerjiden koruduğuna inanılmaktadır.İnanışa göre kurşun dökmenin temelinde vücutta biriken olumsuz enerji sonucu ortaya çıkan bitkinlik ve hastalıkların kaldırılması yatmaktadır.

Halk arasında kurşun dökmenin şu yararları olduğuna inanılır:

  • Kurşun dökmenin nazarı çıkarttığına inanılır .
  • Hayal kırıklığı ve karamasarlık halini bırakmaya destek olduğuna inanılır .
  • Travma gibi ani girilen şoklardan kurtulmayı sağladığı düşünülür.
  • Vücutta birikmmiş negatif enerjiyi aldığına inanılır.
  • Cin musallatının kurtulmaya yardımcı olduğuna inanılır.
  • Büyü yapılan kişilerde büyü bozduğuna inanılır.
  • Kurşun dökmenin musallat, dengesizlik, unutkanlık, mutsuzluk, uyurgezerlik ve korku gibi bozuklukları ortadan kaldırdığına inanılır.
  • Kurşun dökmenin nazarla etki altında kalan malına (ev, araba, yaşantı, para, güzellik, başarı) üstündeki negatiflerin temizlenmesine destek olduğuna inanılır.

Kurşun döktürmenin zararları;

Kurşun dökme işlemi kapalı alanlarda yapıldığında büyük zararlara yol açabilir. Kurşunun erime anında açığa çıkan buhar mekanda bulunan herkesin sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır.

Tam İlmihal Seadeti Ebediyye kitabında buyruldu ki:(Nazar değmesi hakdır. Ya’nî, göz değmesi doğrudur. Ba’zı kimseler, birşeye bakıp, beğendiği zemân, gözlerinden çıkan şuâ’ zararlı olup cânlı ve cânsız, herşeyin bozulmasına sebeb oluyor. Bunun misâlleri çokdur. Fen, belki birgün, bu şuâ’ları ve te’sîrlerini anlıyabilecekdir. Nazarı değen kimse, hattâ herkes, beğendiği birşeyi görünce (Mâşâallah) demeli, ondan sonra o şeyi söylemelidir. Önce Mâşâallah deyince, nazar değmez. Nazar değen veyâ korkan çocuk için, çöp yakıp etrâfında döndürerek tütsülemek veyâ ergimiş mumu başı üzerinde suya dökmek [ve kurşun dökmek] câiz olduğu, (Fetâvâ-yı Hindiyye)de yazılıdır. )

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal