Kulaklığı Sıklıkla Kullanma Başarısızlığa Sebep Oluyor

Kulaklık kullanmak günlük hayatın bir vazgeçilmezi haline geldi. Ancak bu durumun zararlarını hepimiz biliyoruz. Yeni bir zarar daha ortaya çıktı: Başarısızık.

14.11.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-16:02)

Kulaklık bir bağımlılık haline geldi. Bu bağımlılık ise bambaşka zararlara yol açıyor. Bunlardan biri de daha başarısız olmaktır.

KULAKLIĞI SIKLIKLA KULLANMA BAŞARISIZLIĞA SEBEP OLUYOR

Hızla yaygınlaşan cihazlarla alakalı Koreli bilim adamlarının yaptığı çalışma, telefon görüşmeleri için de sıkça seçilen kulaklıkların, konuşma sesi benzeri düşük frekanslarda dahi işitme kaybına neden olabileceği gösterdi. Geçen senenin Ocak ayında, tıp dergisi 'PlusOne'da da yayımlanan çalışmada, 3 bine yakın ortaokul ve lise öğrencisi incelendi. Araştırmada, işitme kaybı yaşayan çocuklarda okul başarısının düştüğü belirlendi. Yani uzun vakitli yüksek desibele maruziyet işitme kaybı oluşturuyordu. Ancak Kore'de yapılan bu araştırma konuşma frekanslarındaki sesin, yüksek frekanslara göre daha fazla işitme kaybına neden olabileceğini gösterdi. Bunun da çocuklardaki okul başarısında negatif etkisi olduğu ortaya kondu. Yani yalnızca konuşmak için kullanılsa dahi kulaklığı uzun zaman kullanmak kulak sağlığı bakımından tehlikeli" dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal