Kulak Arkasında Ağrı Neden Olur?

Kişinin günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyen kulak arkası ağrılara neden olan faktörleri sizin için bir araya getirdik. Kulak arkası ağrıları neden olur? İşte detaylar...

07.05.2018-14:10 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-14:34)

Kulak arkası ağrısı bireyin gündelik hayatını önemli bir ölçüde etkileyen bir rahatsızlık türüdür. Bundan dolayı da kulak arkası ağrısını geçirme maksadıyla pek çok tedavi seçeneği geçmişten günüme kullanılmıştır. Kulak arkası ağrısında yanma ve zonklama gibi rahatsızlıklar yaşanabilmektedir özellikle de kulak içinde yer alan enfeksiyonlar kulak arkası ağrısına sebebiyet yaratabilmektedir. Kulak arkası ağrısı nedenleri arasında çeşitli nörolojik hastalıklar da bulunabilmektedir. 

KULAK ARKASI AĞRINA NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Orta Kulak Enfeksiyonu: Kulak arkası ağrısının en önemli sebeplerinden birisi arasında orta kulak enfeksiyonu olmaktadır. Orta kulak enfeksiyonu ortaya çıktığı anlarda kulak arkası ağrısı ve kulak akıntısı da yaşanabilmektedir. Bundan dolay da kulak arkası ağrısı iltihaba sebebiyet yaratmaktadır.  

Tümörler: Çeşitli tümörler yine kulak arkası ağrısına sebep olabilmektedir. Özellikle de kafatasında oluşmuş olan tümörler yan etki olarak kulak arkası ağrısına neden olabilir. Bundan ötürü de tümör söz konusu olduğunda kulak arkası ağrısı var olabilmektedir.

Farenjit: Uzun süren farenjit halinde kulak arkası ağrıları sebep olmaktadır. Özellikle de ağız açık bir şekilde uyku hali zamanlarında farenjit olmaktadır. Boğaz enfeksiyonu olarak da kabul edilen farenjit kulak arkası ağrısının sebepleri arasında görülebilmektedir.

Ağız İçi Yaraları: Ağız içi yaraları da kulak arkası ağrısı nedenlerinden birisi olabilmektedir. Ağız içi yaraları, ağız içi aftları olarak da kabul edilmektedir. Ağız içi yaralarının tedavi edilmesi halinde kulak arkası ağrısının da geçtiği görülebilmektedir.

Diş Hastalıkları: Özellikle diş çürüğü, diş apnesive kanal tedavisi olduğu anlarda, kulak arkası ağrıları görülebilmektedir. Bundan ötürü de diş hastalıkları, kulak arkası ağrıları için kesinlikle tedavi edilmesi gereken durumlardan birisi olarak kabul edilir. 

YAĞ BEZELERİ KULAK ARKASI AĞRISINA YOL AÇABİLİR!


Kulak arkası ağrıları, uzun bir süredir yaşanıyorsa kanser gibi ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir. Bu neticede doğru teşhisin tanımlanabilmesi maksadıyla uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Kulak arkası ağrısı nedenleri arasında kabakulak ve suçiçeği hastalıkları olduğu takdirde hemen doktora gidilmektedir. Doktor tarafından gerekli görülen tedavi uygulandığı zaman ağrılarda azalma görülecektir.

Kulak arkasındaki ağrının oluşmasındaki bir diğer nedense kulak bölgesinde oluşabilecek yağ bezesidir. Yağ bezeleri tehlikeleri çeşitli durumların habercisi olduğundan sertleşmesine ve büyümesine karşı tedbirli olunmalıdır. Yağ bezesi şırınga yardımıyla alınır ve irin de antibiyotik kullanımı ile kısa zamanda kuruyabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal