Kulak Ağrısının Nedenleri Nelerdir? Kulak Ağrısının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kulak ağrısı neden olur? Kulak ağrısına neden olan faktörler nelerdir? Kulak iltihabı neden olur? Kulak ağrısı nasıl tedavi edilir? Kulak ağrısı hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.

10.05.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-16:34)

Yaralanma, kulakta tahriş, enfeksiyon veya benzeri durumlar, kulak ağrısına sebep olabilir. Anılan ağrı, enfeksiyon veya yaralanmış bölge dışında başka bir yerde hissettiğimiz acıdır. Mesela, çene veya dişlerden kaynaklanan ağrı kulakta hissedilebilir.

Aşağıdakiler kulak ağrısına neden olur:

– Kulak enfeksiyonları

– Kulak enfeksiyonları, kulak ağrısının en yaygın sebeplerindendir. Kulak enfeksiyonları dış, orta ve iç kulakta oluşan iltihaplardır.

 – Dış kulak enfeksiyonuna aynı zamanda yüzme, işitme cihazı veya kulak kanalındaki deriye zarar veren kulaklıklar veya kulak kanalına pamuklu çubuk veya parmak sokmak sebep olabilir. Çizilen veya tahriş olan kulak kanalındaki deri enfeksiyona sebep olabilir. Su kulak kanalındaki cildi yumuşatır, bu da bakteri için bir üreme alanı yaratır.

– Orta kulak enfeksiyonu, solunum yolu enfeksiyonundan da kaynaklanabilir. Bu enfeksiyonların sebep olduğu kulak zarının arka tarafında sıvı birikmesi bakterileri yayabilir.

– Labirentit, bazı durumlarda solunum yolu hastalıklarından viral ya da bakteriyel enfeksiyonlardan sebep bir iç kulak rahatsızlığıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal