Kraliçe Elizabeth'in Sırrı Ortaya Çıktı

93 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, yılda binlerce toplantıya katılıp ciddi hükümet kararları alabiliyor. Tahtta en uzun süre kalan Kraliçe Elizabeth yalnızca sağlıklı olduğu için değil ayrıca tıbbi yardım aldığı için de kendini iyi hissediyor. Peki, Kraliçe Elizabeth'in sırrı ne? İşte detaylar…

06.03.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-09:53) Kraliçe Elizabeth'in Sırrı Ortaya Çıktı

Kraliyet ailesinin en yaşlı üyesi olan Kraliçe Elizabeth'i kameralar karşısında olduğu kadarıyla tanıyor olsak da aile içindeki bazı özellikleri oldukça ilginçtir. İşte merak edenler için Kraliçe Elizabeth'in uzun yaşamasının sırrı ve Kraliçe Elizabeth'in hayatına dair ilginç bilgiler...

KRALİÇE ELİZABETH'İN HAYATINA DAİR İLGİNÇ BİLGİLER

93 yaşında olan ve uzun süre tahtta kalan Kraliçe Elizabeth, yaşına rağmen oldukça sağlıklı görünerek herkesin dikkatini çekiyor. Beslenme konusunda 93 yaşındaki Kraliçe'nin neyi sevip neyi sevmediğini bilmek çok şaşırtıcı olmasa gerek. Kraliyet ailesinin doktorunun açıklamalarına göre, Kraliçe kahvaltıda genellikle tahıl ve mısır gevreği tarzında yiyecekleri tüketiyor. Kraliçe kahvaltısını saat 9'da tek başına yapıyor ve kahvaltıda bazen makademya fıstığı ya da kurutulmuş kayısıyı tahıl gevreklerine ekliyor. Bazen de tostla birlikte meyve marmelatı tüketiyor. Kraliçe patates türü nişastalardan kaçınıyor. Öğle yemeğinde ise ıspanak yatağında ızgara balığı tercih ediyor. Akşam yemeklerinde de öğle yemeğine benzer yiyecekleri tüketiyor.

Kraliçe'nin resmi konutlarından biri olan Balmoral, çoğu kez geyik eti için iyi bir mekan. Kısa süre önce, Prens Charles'ın anne babasını organik gıdaya maruz bıraktığı söyleniyor. Kraliçe Elizabeth, büyük çikolataların hayranıdır. Fakat çikolatayı akşam yemeğinden sonra değil, öğle yemeğinden sonra üçüncü çay saatinde tüketiyor. Kraliçe'nin diğer en sevdiği yiyecek ise reçel. Özellikle İngiliz kuruşu büyüklüğündeki reçelli sandviçler. Kraliçe'nin genelde İngiliz gevreği olan (scone) sipariş ettiği bilinir. Fakat bu gevrekler köpeklerini beslemek için. Kraliçe tatlı olarak pudingleri de sever. Özellikle beyaz şeftalili pudingi...

YILDA 2 KEZ KUTLUYOR

Kraliçe 2. Elizabeth'in bu sene 94. yaşına girecek. Bu gerçek sizi çok şaşırtacak! Çünkü Kraliçe doğum gününü yılda iki kez kutluyor. 21 Nisan 1926'da doğan Elizabeth Alexandra Mary, doğum gününü resmi olarak Nisan'ın ikinci Cumartesi'nde kutluyor. Bunun nedeniyse 250 yıllık bir geleneği sürdürmek. Kasım ayında doğan Kral 2. George, kötü hava koşullarından dolayı 1748 yılında ikinci bir doğum günü geleneğini başlattı. O günden beri Kral ve Kraliçe, doğum gününü resmi olarak Nisan'ın ikinci Cumartesi'nde halkında katıldığı bir törenle kutluyor.

TAHTTA EN UZUN KALAN İSİM

6 Şubat 1952'de babası Kral VI. George ölümüyle, 25 yaşındayken tahta geçen Kraliçe II. Elizabeth, 66 yıldır tahtta. İngiltere kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary, yalnızca tahtta en uzun kalan isim değil, ayrıca dünyanın en yaşlı hükümdarı.

PASAPORTSUZ SEYAHAT

Kraliçe 2. Elizabeth, pasaport kullanmadan seyahat edebiliyor. Uluslararası ziyaretlerinde devlet başkanları tarafından kırmızı halıyla karşılanan Kraliçe'nin pasaporta ihtiyacı yok. Aynı zamanda Kraliçe Elizabeth, İngiltere'de ruhsat ve ehliyet olmadan araba kullanma hakkına da sahip.

GÜÇLÜ STİL SIRRI

Limon sarısı döpiyesinden mor şaşaalı şapkasına, Kraliçe'nin yoğun renklerin başrolde olduğu monokrom görünümleri tercih etmesinin nedeni, uzak mesafeden bile figürünün görünür olmasını sağlamak.

Tek rengin egemen olduğu güçlü görünümleri, kraliyet stil sırrına dönüştüren Kraliçe gerçek bir ilham kaynağı.

SIRA DIŞI HEDİYELER

İngiltere Kraliçesi, hakkında bilinen az gerçeklerden biri de uluslararası gelen sıra dışı hediyeleri.

Hayvan sevgisiyle ün salan Kraliçe'ye gelen en olağandışı hediye, Kamerun'dan gelen Jumbo ismindeki 7 yaşında bir fil ve iki dev kaplumbağa.

ÖZEL JAGUARI VAR

Kraliçe Elizabeth'in kendine özel üretilmiş bir Jaguar'ı var. İyi bir sürücü olarak bilinen Kraliçe'nin Jaguar'ında çantası için özel bir bölme ve köpekleri için özel kuzu derisinden yapılmış bir halı yer alıyor.

CORGI SEVGİSİ

Gerçek bir hayvansever olan Kraliçe Elizabeth'in şu ana kadar 30 corgi cinsi köpeğe sahiptir. 18. yaş gününde ailesi tarafından Susan adında ilk Corgi'si hediye edilen Kraliçe'nin şu an 4 köpeği var: Pharos, Swift, Emma ve Linnet. Aynı zamanda Kraliçe, ''dorgi'' isminde yeni bir köpek soyunu da başlattı. Prenses Margaret'ın ''dachshund'' cinsi köpeğiyle corgi'sini çiftleştiren Kraliçe, 8 dorgi köpeğin de sahibi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal