Koyun Hastalığı Olarak da Bilinen 'Brusella' Nedir? Brusella Nasıl Tedavi Edilir?

Ülkemizde, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaygın biçimde görülür. Tıp dilinde bruelloz virüsü ile bulaşır. Bu virüs genellikle bu virüse yakalanmış hayvanlardan insanlara geçer. Peki brusella hastalığı nedir? Brusellanın belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? İşte cevaplar...

28.06.2019-13:15 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-13:02)

Brusellla , sığır, koyun ve keçi gibi hayvanlardan ve bu hayvanların ürünlerinden elde edilen süt ve süt ürünleri aracılığıyla insanlara bulaşan bir enfeksiyon türüdür. Halk arasında koyun hastalığı, peynir hastalığı olarak da adlandırılan hastalık; ülkemizde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde daha sık görülmektedir.

BELİRTİLERİ NELERDİR?  

Sırt, bel, diz ve bileklerde şiddetli ağrılar,

- Yeme bozukluğuna bağlı iştah ve kilo kaybı,

- Sebepsiz terleme ve ateşlenme sonrası bilinç kaybı,

- Gece aniden ter içinde uyanma,

Diz kemiklerinde ağrılar,

Kusma ve ishal gibi belirtiler hastalığının şiddetini artırdığının gösterir,

Kalp, dalak, lenf ve karaciğer büyümesi ise en ciddi belirtilerindendir. 

BRUSELLA TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?  

Uzun bir zaman insan vücudunda yaşayan bu bakterinin azalması veya yok olması için ilaç tedavisi önerilir. İlk evrede teşhis edilen brusella hastalığına antibiyotik tedavi şekli uygulanır. Böylelikle bakteri üç ayda vücuttan atılır. Bu da bakterinin kronikleşmesini önler. Fakat brucelloz bakterisi erken teşhis edilmezse kalp hastalıkları ve nörolojik rahatsızlıklara neden olabilir. Tedavi, hem brucella hastalığına göre hem de kendisi ile beraber gelişen diğer hastalıklara göre uygulanır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal