Kovid-19’un Çoğalmasını Yüzde 96 Azaltan Sprey Geliştirildi

Avusturalyalı ve İngiliz bilim insanları tarafından Kovid-19’a karşı geliştirilen burun spreyi gelincikler üzerinde denendiğinde virüsün çoğalmasını yüzde 96 oranında azalttığı görüldü.

01.10.2020-08:47 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-09:01) Kovid-19’un Çoğalmasını Yüzde 96 Azaltan Sprey Geliştirildi

Yapılan çalışmada 24 gelincik, Kovid-19’a maruz kalmadan bir gün önce, bağışıklığı güçlendirmek için tasarlanmış olan yapay bir molekül içeren iki doz çözelti aldı. Bilim insanları INNA-051 adı verilen yapay bileşiğin önümüzdeki dört ay içerisinde insan denemelerine gireceğini kaydetti.

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP İÇİN ÜRETİLMİŞTİ

Geliştirilen burun spreyi öncelikli olarak soğuk algınlığı ve gripten korunmak amacıyla geliştirildi.

İlk yapılan araştırmalar, sağlıklı gönüllülerin ve astım hastası olan kişilerin boğaz hücrelerinde anti-viral tepkileri 'hızlandırdığını' ve insanlarda burun akıntısına yol açan rinovirüslere karşı 'uzun süreli koruma' sağladığını gözler önüne serdi.

TOPLULUK YAYILMASINI DURDURABİLİR

Gelincikler üzerindeki spreyin denemesi, İngiltere Halk Sağlığı Kurumu’nda araştırma başkanı olan Profesör Miles Carroll tarafından yönetildi. Melbourne merkezli Ena Respiratory'ın genel müdürü Dr. Christophe Demaison ise konuyla alakalı yaptığı açıklamada, ‘Tedavimizin ne kadar etkili olduğuna şaşırdık. Gelinciklerin doğal bağışıklık tepkisini artırarak, virüsün hızlı bir şekilde yok edildiğini gördük. İnsan deneylerinde de benzer sonuçlara ulaşmayı umut ediyoruz. Buna ek olarak, tedaviye yanıtın hızlılığı, enfekte olmuş bireylerin virüsü diğerlerine geçirme olasılığının düşük olduğu anlamına gelir, bu da topluluk yayılmasının hızlı bir şekilde durması anlamına gelir’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal