Kovid-19'u Yok Ederek Ortadan Kaldıran Besin

Kovid-19 aşısı için çalışmalar devam ederken bir yandan da hastalığın etkilerini azaltmak için araştırmalar devam ediyor. Uzmanlar, özellikle kış aylarında D virtamini desteği alınması gerektiğini, D vitamini seviyesine dikkat edilmesini öneriyor.

02.12.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 02.12.2020-12:04) Kovid-19'u Yok Ederek Ortadan Kaldıran Besin

Yapılan araştırmalar D vitamini eksikliği olan kişilere Kovid-19’un daha kolay bulaştığını ve hastalığın daha ağır seyrettiğini ortaya koydu.

D VİTAMİNİ ÖLÜM ORANINI YARI YARIYA AZALTIYOR

Yapılan son araştırmalar, D vitamini eksikliğinin önüne geçerek Kovid-19 kaynaklı ölümleri yarı yarıya azaltılabileceğini, virüsten dolayı oluşan yoğun bakım ihtiyacını da 25 kat düşürebildiğini gözler önüne serdi.

‘ÜLKEMİZDE D VİTAMİNİ YETERSİZLİĞİ YÜKSEK’

D vitamininin vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırdığının altını çizen Prof. Dr. Emin Ünüvar, bu vitamin için en önemli kaynağın güneş ışınları olduğunu sözlerine ekledi. D vitamini için 'sarı destek' olduğunu belirten Prof. Dr. Emin Ünüvar, ‘D vitamini, güneş ışınlarının bize verdiği organik ve en önemli vitamin. Ancak metropol hayatında güneşten yeteri kadar faydalanamıyoruz ve buna bağlı olarak D vitamini seviyelerimiz düşüyor. Günümüzde D vitamini yetersizliğini gerek erişkinlerde gerekse çocuklarda sıkça görüyoruz. Yapılan araştırmalar, ülkemizde D vitamini yetersizliğinin yüzde 60 ila 80 oranında olduğunu gösteriyor’ dedi.

‘D VİTAMİNİ BAĞIŞIKLIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

D vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek, daha enfeksiyon vücuda girmeden sizin dirençli olmanızı sağlıyor diyen Prof. Dr. Emin Ünüvar, ‘D vitamini düzeyiniz yeterliyse dışardan gelen enfeksiyon etkenine karşı vücudunuz dengeli ve etkin bir yanıt oluşturuyor. Vücudunuzun savunmasının dengeli ve güçlü olmasını sağlıyor. Bu sarı desteği takviye olarak alırken katkı maddeleri içermeyen kendine göre saf ve etkinliği kanıtlanmış ürünleri seçmeye özen göstermeliyiz. Uzun süreli de kullanılacağı için, paraben, katkı maddesi, koruyucu kimyasal, tatlandırıcı gibi maddeler içermeyen takviyeler kullanmaya önem verilmeli’ uyarısını yaptı.

BİRÇOK HASTALIĞA KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

D vitamininin Kovid-19’a karşı korumasının yanı sıra kemik sağlığını ve vücuttaki diğer fonksiyonlar açısından da önemli olduğunu belirten Ünüvar, ‘D vitamini sizi birçok hastalıktan korur. Önemli bir koruyucu faktördür. Özellikle bu dönemde D vitamini seviyelerini korumak, D vitamini desteği almak COVID-19’dan korunmada önem taşıyor’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal