Kovid-19’u Hafif Geçiren Kişiler Virüsü 10 Gün İçinde Bulaştırıyor Olabilir

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) semptomlarını hafif geçiren ya da asemptomatik olan kişilerin virüsü bulaştırma süresinin 10 günü aşmayabileceği öne sürüldü.

22.10.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-10:29) Kovid-19’u Hafif Geçiren Kişiler Virüsü 10 Gün İçinde Bulaştırıyor Olabilir

Asian News International'ın (ANI) haberine göre, ‘Infection Control and Hospital Epidemiology’ dergisinde sonuçları yayımlanan çalışmada, Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi (OHSU) ve Oregon Eyalet Üniversitesinden uzmanlar, dünya çapında yapılan 77 farklı araştırmanın bulgularını mercek altına aldı.

Çalışmada koronavirüsü ağır geçiren hastaların virüsü 20 güne kadar bulaştırabildiği gözlemlenirken hafif geçirenlerde ya da asemptomatik olan kişilerde bu sürenin 10 güne düştüğü tespit edildi.

Doçent Dr. Monica Sikka, ‘İnsanlar uzun süre virüs yayabiliyor olsalar da incelediğimiz araştırmalar, bulaşıcılığı 'öngörebilen' canlı virüsün, hafif semptomları olan kişilerde yalnızca 9 güne kadar tespit edildiğini gösterdi’ ifadesini kullandı.

20 günlük sürenin, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerince hazırlanan kılavuzda yer aldığı gibi kişilerin koronavirüs enfeksiyonundan sonra kendini izole etmesi gereken süreye ilişkin önerileri doğrular nitelikte olduğuna dikkati çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal