Kovid-19'u Daha Bulaşıcı Yapan Bir Mutasyon Yok

Yapılan bir araştırma, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı bir hale gelmesine neden olan bir mutasyona uğradığına dair kanıt bulunmadığını ortaya koydu.

27.11.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-17:50) Kovid-19'u Daha Bulaşıcı Yapan Bir Mutasyon Yok

New Atlas sitesinin haberine göre, Londra Üniversitesi Akademisi'nden bir grup genetik bilimcinin yürüttüğü araştırmanın ayrıntıları ‘Nature Communications’ dergisinde yayımlandı.

Koronavirüsün, yıl başından bu yana takip edilen genomunda sadece ılımlı genetik çeşitlilik elde edildiğini ortaya koyan araştırma, 99 ülkeden 40 binden fazla kişiden alınan küresel virüs genom veri kümesini inceledi.

Bilim insanları, 12 bin 706 eşsiz genom mutasyonu keşfederken en az üç durumda bağımsız ortaya çıkan 185 özel mutasyona yoğunlaştı.

Virüsün evrim ağacı modelini çıkaran uzmanlar, tekrarlayan 185 mutasyonun herhangi birine, yakından bağlantılı diğer virüs varyasyonlarıyla kıyaslandığı zaman sık rastlanıp rastlanmadığını inceledi.

Bilim insanları, herhangi bir mutasyonun daha bulaşıcı olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlamadı.

Tekrarlayan bağımsız mutasyonlar, aynı mutasyonlar sıklıkla ortaya çıkarsa uyumsal baskının neticesine işaret edeceği için önemli olarak görülüyor.

Uzmanlar aynı zamanda koronavirüsün tekrarlayan bağımsız mutasyonlarının büyük bölümüne, konakçının doğal bağışıklığının neden olduğu varsayımında bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal