Kovid-19'u Atlatan Sporcularda Kalp Hastalığı Riski

Yapılan araştırmalar sonucunda Kovid-19'u atlatan 26 sporcunun 4'ünde kalp hastalığına rastlandı. Uzmanlar, özellikle düzenli olarak spor yapan kişilerin koronavirüse karşı dikkat etmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar...

14.09.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-16:03) Kovid-19'u Atlatan Sporcularda Kalp Hastalığı Riski

ABD gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda, 26 yüksekokul öğrencisi sporcunun, koronavirüsü atlatıp sağlına kavuşmasının ardından, kalp kası iltihabı olan miyokardit bulgusunun tespit edildiği ortaya çıktı. 

Ohio Eyalet Üniversitesinin yaptığı, daha önce herhangi bir sağlık problemi olmayan, futbol, lakros, basketbol oynayan ve koşu yapan 26 yüksekokul öğrencisinin incelendiği araştırma  ‘JAWA Cardiology’ dergisinde yayımlandı.

Koronavirüse yakalanan 26 öğrencinin 12’sinde virüsün belirtileri hafif olarak devam ettiği tespit edilmiş ve kalan 14 kişinin de asemptomatik olduğu gözlemlenmiştir. Hastanede yatmadan ve belirli bir ilaç tedavisi almadan iyileşen sporculara, kovid-19 testi pozitif çıktıktan sonra, 11 ila 53 gün kadar sonra MR çekimi yapıldı ve 26 kişiden 4’ünde miyokardit belirtileri saptandı. Virüsü 2’si asemptomatik, 2’si hafif atlatan bu öğrencilerin 4’ü de erkek.

Sporcularda olan miyokarditin,  yüze 7 ila 20 oranında ani kardiyak ölümlerine neden olduğu düşünülüyor.

Bu bulgular doğrultusunda ise uzmanlar sporcuları uyardı. Kovid-19 atlatan sporcuların çalışmaya hemen başlaması konusunda dikkatli davranmaları tavsiye edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal