Kovid-19'dan Kurtulamıyoruz! Bilim İnsanları İki Yeni Tür Keşfetti

‘Aşı geldi koronavirüsten kurtulduk’ diye sevinirken iki yeni türü daha keşfedildi. Bu türlerden birinin İngiltere’de görülen varyantla benzerlikleri bulunduğu diğerininse virüsü daha bulaşıcı hale getirdiği belirtildi.

15.01.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-10:59) Kovid-19'dan Kurtulamıyoruz! Bilim İnsanları İki Yeni Tür Keşfetti

ABD’de bulunan Ohio Üniversitesi'nden görevli bilim adamlarının konuyla ilgili yaptıkları açıklamaya göre, tespit edilen yeni Kovid-19 türünden ilkinin İngiltere’de görülen varyantına benzemekle birlikte ABD'de ortaya çıkmış olabileceği, ikinci varyantın ise daha önce SARS-Cov-2'de beraber görülmeyen üç genetik mutasyona sahip olduğu belirtildi.

İLK OLARAK OHIO'DA BİR HASTADA TESPİT EDİLDİ

Bilim insanları, henüz yaygınlığıyla yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, ancak ilkinin yakın zamanda Ohio'da bir hastada tespit edildiğini, ikinci varyantın ise 2020'nin sonları ile 2021'in başlarında Columbus şehrinde yayılmaya başladığını belirtti.

Bazı haber ajansları Kovid-19’la ilgilenen Beyaz Saray çalışma grubunun hazırladığı bir raporu baz alarak, ABD'de asıl versiyondan bir buçuk kat daha hızlı yayılan yeni ve daha bulaşıcı olan Kovid-19 türünün ortaya çıkmış olabileceğini belirtmişti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) bu bilginin yanlış olduğunu duyurmuştu.

KOVID-19’U DAHA BULAŞICI HALE GETİREBİLİR

İkinci suşta görülen mutasyon virüsün daha bulaşıcı hale gelmesine neden oldu. Bu nedenle hastalığın kişiden kişiye bulaşmasının hızlanabileceğini belirten bilim insanları, bu durumun aşıların etkinliğini etkileyip etkilemeyeceğine dair bir şey söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

ÖNCE İNGİLTERE'DE TESPİT EDİLMİŞTİ

Aralık ayının ortalarında Kovid-19’un İngiltere'de yeni bir mutasyonuna rastlandığı duyurulmuştu. Uzmanlar, İngiltere'de görülen bu yeni koronavirüs mutasyonunun daha kolay bulaşabildiğini ve topluma yeni türe karşı daha temkinli olmaları çağrısında bulunulmuştu.

Kovid-19’un yeni varyantının normalinden %70 daha bulaşıcı olabileceği yönündeki tahminlere rağmen, bu türün daha yüksek bir ölüm oranına ya da hastalığın daha şiddetli seyrine sebep olduğunu doğrulayan bir malumat bulunmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal