Kovid-19 Sinekten Bulaşır mı?

Yeni tip koronavirüs salgını devam ederken, vatandaşlar bu hastalık ile ilgili sordukları sorulara cevap arıyor. Sağlık Bakanlığı'na Kovid-19 hastalığıyla ilgili çeşitli sorular sorulduğu için, ‘Sağlık Bakanlığı Covid-19 Sayfası’ tarafından genel sorulan sorulara yer verilmiştir.

21.10.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-12:01) Kovid-19 Sinekten Bulaşır mı?

Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavururken, virüs ile ilgili çeşitli sorular Sağlık Bakanlığı’na yöneltiliyor. Bu soruların arasında sivrisinekten virüsün bulaşıp bulaşmayacağı, sirkenin faydasının olup olmadığı gibi sorular yer alıyor. ‘Covid-19 Sayfası’ tarafından yanıtlanan birkaç soru ise bilgilenmek için oldukça önemli.

Sorulardan biri, bebek emziren anneler ile ilgili. Kovid-19 olan emziren annenin emzirmeye devam edebileceği cevabı verilerek, bebeğin büyümesi ve gelişmesi için anne sütünün faydası belirtilmiştir. Fakat hasta olan annenin, ellerini yıkayıp, meme başı temizliği yapıp ve maske takıp bebeği emzirmesi gerekir. Eğer korona sebebiyle ilaç kullanıyorsanız bebeğinizi emzirmemelisiniz. İlaç kullanırken sütünüzü sağıp dökün, ilaç tedaviniz bitince emzirmeye devam edilebilir.

Diğer soru ise burnu tuzlu suyla yıkamanın Kovid-19’a karşı koruma sağlayıp sağlamayacağı yönünde. Yanıtta ise burna tuzlu su çekmenin Kovid-19 ile ilgili koruma sağlayacağı düşünülmediğine yer verildi.

Ayrıca sirke ile ilgili gelen soruya verilen yanıt ise sirkenin virüsten koruma sağlamadığı ile ilgili bir kanıt olmadığı yönünde.

Bir diğer soru ise koronavirüsün sivrisinekler yolu ile bulaşıp bulaşmayacağı ile ilgili. Şimdiye kadar sivrisineklerden Kovid-19 geçtiğine dair hiçbir vaka belirtilmediği aktarılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal