Kovid-19 ile Mücadeleye Çağrı Merkezi Desteği

Kovid-19 Çağrı Merkezi yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Adana'da hizmet vermeye başladı. Koronavirüs belirtileri ve hastalık şüphesi olan kişilere evlerinde test ve tedavi olanağı sağlanıyor.

21.09.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-15:51) Kovid-19 ile Mücadeleye Çağrı Merkezi Desteği

Adana'da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmete başlayan Kovid-19 Çağrı Merkezi, kendilerinde hastalık şüphesi olduğunu söyleyen kişilere, hizmet veren mobil müdahale ekibiyle evde test ve tedavi imkanı sağlanıyor.

Kovid-19 Çağrı Merkezi, Kovid-19 şüphesi olan vatandaşlara, 44 sağlık personeli ve hekimle 7 gün 24 saat hizmet veriliyor.

Adana Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, yaptığı açıklamada, açılan bu merkezle, vatandaşlara Kovid-19 sürecinde en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Merkezde görevli olan 44 personel ve hekimin, donanımlı bir eğitimden geçirildiğinden bahseden Altansu, sağlık ekibinin her soruya cevap verebileceğini ifade etti. Altunsu, salgının bulaşma riskini en az seviyeye indirmek için çalışmalar yaptıklarını da vurguladı.

Dr. Ali Tanju Altunsu, Kovid-19 Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşların, sorumlu hekimle görüşerek belirti ve bulgular bakımından pozitif olma olasılığı göz önüne alındığında mobil ekip yönlendirildiğini söyledi.

Vatandaşlara evlerinden çıkmadan test yaptırma imkanı sağlandığını ve sonuca bağlı olarak gerek duyulursa ilaç tedavisi başlatılma faaliyetlerinin yürütüldüğünü dile getiren Altunsu, bu yöntemdeki temel hedefin virüsün bulaşma olasılığını azaltmak olduğuna dikkat çekti.

PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANIYOR

Gün içinde 500’ün üzerinde çağrıya cevap verdiklerini belirten Altunsu, pozitif sonucu olan hastalara ilaç kullanımı ve hastalığın gidişatı ile ilgili bilgilendirmenin yanında psikolojik destek de verildiğini açıkladı. Vakaların evde kontrolü ile sağlık çalışanlarının iş yükünün de azaldığının altını çizen Altunsu, ‘Alınan çağrıların 4'te 3'ü danışmanlık üzerine ama yüzde 25'lik bir kesimi de gerçekten ilacıyla ve hastalığın seyriyle alakalı tıbbi danışmanlık oluyor. Vatandaşlarımızın en çok hastalığın seyriyle ilgili endişeleri var. Çünkü bu hastalık, tedavi almanızın yanı sıra ciddi anlamda psikolojik olarak insanı etkiliyor. Vatandaşa diyoruz ki 'evden ayrılmayacaksınız, kendinizi izole edeceksiniz.' tabi bunlarla ilgili de doğal olarak psikolojik endişeleri var. Hastalığın bu yönüyle ilgili endişelerine cevap vermeye çalışıyoruz.’ ifadelerini kullandı. 

Adana Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı olan Emine Aygül Yeni, vatandaşların Kovid-19 ile ilgili sormak istedikleri her soruya cevap alabileceklerini söylerken, vatandaşın salgın dönemiyle alakalı kaygısının hastalıkla mücadeleyi olumsuz etkileyebildiğini de ekledi. Yeni, merkez sayesinde doğru bilgiye ulaşmanın mümkün olduğunu ve kişilerin güvende kalmalarına yardımcı olduklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal