Kovid-19 Aşı Adayının İkinci Dozu Kayseri’de Uygulandı

Çin’den Türkiye’ye gelen koronavirüs aşı adayının faz 3 çalışmaları kapsamındaki ikinci dozu, Kayseri Şehir Hastanesinde gönüllü olan 3 doktora uygulandı.

05.11.2020-09:50 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-11:43) Kovid-19 Aşı Adayının İkinci Dozu Kayseri’de Uygulandı

Kayseri Şehir Hastanesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, salgına karşı Çin biyoteknoloji firmasının geliştirdiği aşının faz 1 ve faz 2 aşamalarının başarılı sonuçlanmasının ardından faz 3 çalışmalarına geçildi.

İkinci aşı, hastanenin pandemi yoğun bakım bölümünde çalışan uzman doktorlar Mustafa Asan, Recep Civan Yüksel ve Serhat Aydoğan'a yapıldı.

Aşı için gönüllü olan doktorlardan Asan, aşıyı olmadan önce hakkında birçok araştırma yaptığını söyledi.

İkinci doz aşıyı aldıktan sonra herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını belirten Asan, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Aşının geçmiş çalışmalarını inceledim ve başarılı buldum. Virüse karşı koruyucu olduğuna yönelik yayınlar vardı. Yan etkisiyle ilgili olumsuz paylaşımlar görmeyince gönüllü olmaya karar verdim. Virüsün kişilerde nasıl etki göstereceğini bilmiyoruz ama aşının neler yapabileceği hakkında geçmiş çalışmalardan bilgimiz var. Aşının hafif olduğunu, semptomları neredeyse göstermediğini biliyoruz. Koruyucu olduğuna dair yayınlar var.’

Recep Civan Yüksel de gönüllü olduğu faz 3 çalışmasının ikinci doz aşısını yaptırdıklarını aktardı.

İki hafta önce ilk dozun uygulandığını ve herhangi bir sıkıntının yaşanmadığının altını çizen Yüksel, ‘Faz 1 ve faz 2 kısmındaki uygulamalar sonucunda aşının güvenli olduğu ortaya çıkmıştı. Bu süreçte hastalığın genç yaşlı ayırmadığını gördük. Bu sebeple bir an önce aşılama programının tamamlanmasına, halkımızın genel aşılamaya geçmesine vesile olmayı istedik’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal