Kovid-19 Araştırmasında Korkutan Detay!

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı. 5 bin hastanın incelendiği çalışmada, Kovid-19’un bir genetik mutasyonla daha bulaşıcı hale getirmiş olabileceği belirtildi.

03.11.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-12:10) Kovid-19 Araştırmasında Korkutan Detay!

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bir genetik mutasyonunun virüsün çok daha bulaşıcı bir hale getirmiş olabileceği belirtildi.

Sonuçları mBIO dergisinde yayımlanan araştırmada ABD'de Teksas Üniversitesinde görevli olan uzmanlar tarafından 5 binden fazla hasta tetkik edildi.

HASTALARIN YÜZDE 71'İNDE GENETİK MUTASYONA RASTLANDI

Koronavirüsü çok daha bulaşıcı bir hale getirdiği düşünülen ve D614G adı verilen genetik mutasyonun, insan hücrelerini viral girişe açan sivri uçlu proteinde bulunduğu araştırmada, Kovid-19 salgınının ilk dalgasında Houston'daki hastaların yüzde 71'inde bu genetik mutasyonla karşılaşıldığı, yaz aylarındaki ikinci dalgada bu oranın yüzde 99,9'a çıktığı gözlendi.

TOPLAM 285 MUTASYON TESPİT EDİLDİ

Araştırma ekibinde yer alan Ilya Finkelstein, çalışmanın, ‘virüsteki mutasyonlarının rastgele genetik değişimler olduğunu’ ortaya çıkardığını belirtti. Toplam 285 mutasyon tespit edildiğini belirten ekip, bu mutasyonun birçoğunun hastalığın ağır geçmesi üzerinde önemli etkiye sahip olmadığını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal