Kötü Kolestrolü Düşürdüğü Ortaya Çıktı

Yaz aylarının müjdeleyicisi yeşil erik, kötü kolestrolün düşmesine yardımcı oluyor. Ancak yeşil eriğin faydaları bununla sınırlı değil. Peki, yeşil eriğin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

23.05.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-14:24) Kötü Kolestrolü Düşürdüğü Ortaya Çıktı

Büyük küçük hemen herkesin severek tükettiği erik tezgahlardaki yerini almaya başladı. Yaz aylarının geldiğine işaret eden bu meyvenin insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Peki, yeşil erik hangi hastalıklara iyi gelir? Yeşil erik hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

4 ÇEŞİT ERİK BULUNUYOR

Erik genellikle ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen bir meyvedir. Ancak tadı her bölgede aynı değildir. En güzel erikler yayalarda yetişi olgunlaşan eriklerdir. Can, papaz, mürdüm ve tatlı ürgan olmak üzere dört çeşit erik bulunmaktadır.

VİTAMİN BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİNDİR

İçeriğinde bulunan bol miktarda A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri sayesinden oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra karbonhidrat, potasyum, fosfor, sodyum, potasyum ve demir bakımından da zengindir. İçeriğinde barındırdığı yüksek sıvı oranı sayesinde vücudun ihtiyacı olan suyun büyük bir kısmının karşılanmasını da sağlıyor.

YORGUNLUK VE SAÇ DÖKÜLMESİNE İYİ GELMEKTEDİR

Erik demir maddesi bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Özellikle kansızlık gibi ciddi hastalıkların yaşanmasını önler. Bununla birlikte yorgunluk ve saç dökülmesine de iyi gelir.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Erik kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen kötü kolestrolün dengelenmesini sağlar. İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındırmaktadır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Yeşil erik bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Vücudun hastalıklara karşı direncinin artmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal