Korse Giymek Varisi Tetikliyor!

Korse giymek kadınlar arasında yaygın bir durumdur. Ancak fiziksel olarak bu durum kadınlara zarar veriyor. Mesela varisi tetikliyor.

24.10.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-10:46)

Korse giymek ve sıcak ortamda olmak varisi tetikliyor. Peki, neden ve nasıl? Gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım.

KORSE GİYMEK VARİSİ TETİKLİYOR

Toplardamarlar yer çekimine karşı ve pasif bir biçimde akımın sürdürdüğü damarlardır. Bununla beraber damar duvarındaki kas tabakası oldukça güçlü olmadığı için dışarıdan gelebilecek basınç ve basılara karşı mukavemeti yeterince iyi değildir. Beli sıkabilecek korse gibi giysiler giyilmesi ya da beli sıkı pantolon-kemer kullanılması, toplardamar akımında bozulmalara ve haliyle ile varis hastalığının meydana gelmesini ve ilerlemesine uygun bir mekan oluşturabilir. Sıcak, damarlar üstünde gevşetici etkiye sahiptir. Bu gevşetici etki damarların çapının artmasına sebep olur. Damar çapındaki bu artış, kanın fizyolojik akımında yavaşlamaya sebep olduğu gibi toplardamarlar içinde yer alan kapakçıkların işlevinin de bozulmaya sebep olur. Sıcak havada damarlardaki geçirgenliğin artışı ile damar içinden, dokuların arasına kanın sıvı kısmının kaçmasına ve ödeme de sebep olur. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal