Korovirüse Karşı Yeni Önlem Diş Fırçalamak

Koronavirüs salgınından korunmak için sosyal mesafe, el hijyeni ve maske takımına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aynı zamanda diş fırçalamanın da diğer önlemler kadar teşvik edilmesi gerektiğini belirtiyor.

21.10.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-12:09) Korovirüse Karşı Yeni Önlem Diş Fırçalamak

Birleşik Krallık'taki Bristol Üniversitesi'nden Martin Addy, diş fırçalamanın koronavirüsten korunmak için alınabilecek bir önlem olduğunu söyledi.

Diş hekimliği profesörü Addy, diş macunlarının içeriğinde el yıkamak için tavsiye edilen maddelerle aynı kimyasallara sahip olduğunu belirterek virüsün ağızdan girmesi durumunda onu yok edebileceği iddiasını öne sürdü. Profesör daha sonra, diş macununun ağız içindeki viral yükü azaltabildiğini bu sayede de virüsün yayılımını engelleyebileceğini ekledi.

Addy, vatandaşların dışarı çıkmadan hemen önce dişlerini fırçalamaları gerektiğinden bahsederek şöyle konuştu:

‘Diş macununun etkisi üç ila 5 saat arası devam ediyor. Böylece diş fırçalama, tükürükteki viral yükü veya ağıza giren virüslerin neden olduğu enfeksiyonu azaltabilir.’

Profesör, virüsten korunmak için önerilen yüz maskesi ve el yıkama gibi önlemlerin yanı sıra diş fırçalamanın da teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce, Oxford Kovid-19 Kanıt Hizmet Ekibi (Oxford Covid-19 Evidence Service Team) üyelerinin yürüttükleri çalışmalarda, maruz kalınan virüsün miktarının da önemli olduğunu, az dozda virüse maruz kalmanın hastalık şiddetini azalttığını söylemişti. Araştırmacılar, başlangıçtaki bu virüs miktarının, bir hastanın virüsü ne kadar yayabileceği konusunda da etkili olduğunu belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal