Koronavirüsün Psikolojik Etkisi Çok Büyük

Koronavirüse yakalanan ve yaklaşık 20 günlük tedavinin ardından iyileşen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, bu hastalığın psikolojik açıdan oldukça sıkıntılı olduğunu bu nedenle de gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyardı.

11.08.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-16:21) Koronavirüsün Psikolojik Etkisi Çok Büyük

31 Mart'ta Kovid-19'a yakalandığını, gördüğü tedavinin ardından 17 Nisan'da hastalığı yenmeyi başardığını belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin, çok zorlu bir süreç geçirdiğini belirterek hastalığı aile bireylerine de bulaştırdığı için çok üzüldüğünü ifade etti.

Koronavirüsün hafife alınacak bir hastalık olmadığının altını çizen Bilgin, ‘Benim ilk 5 gün hiç sıkıntım yoktu ama sonrasında virüsün etkisiyle hakikaten problemli, sıkıntılı günlerim oldu. Gerek vücutta ağrı gerekse psikolojik anlamda kötü günler geçirdim’ dedi.

‘PSİKOLOJİK AÇIDAN ÇOK SIKINTILI’

Tedavi sürecinde en yakınlarıyla dahi görüşemediğini belirten Bilgin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘Kovid-19'a önce ben yakalandım, sonra eşim, son olarak da kızım yakalandı. Psikolojik açıdan gerçekten çok sıkıntılı. O nedenle tedbiri alın, bunu yaşamadığı için bazı vatandaşlarımız farkında değil. Yaşadığınızda hem biyolojik hastalık boyutu hem de psikolojik boyutu var. Tam bir hapis halindesiniz. Hiç kimse hapse girmek istemez. Hapse girmek istemiyorsanız elinizden gelen tedbiri alın.’

Bilgin, salgın süresince herkesin tüm toplum sağlığını düşünmesi gerektiğine vurgu yaptı.

‘SALGINDA EN ÖNEMLİ SORUN D VİTAMİNİDİR’

Vali Bilgin, koronavirüse karşı beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiği konusunda da uyarıda bulunarak, ‘Salgında en önemli sorun D vitaminidir’ ifadesini kullandı.

Koronavirüs kaynaklı hayatını kaybeden kişilerin yüzde 50'sinde D vitamini eksikliğine rastlandığını belirten Bilgin, şu açıklamalarda bulundu:

‘Türk toplumunda D vitamininin eksik olduğunu biliyoruz. Mutlaka D vitamini takviyeleri yapalım. En üst düzeyde tedbir alınması gerekiyor. Kovid-19 sadece bir sağlık sorunu değildir. Bu salgın aynı zamanda ekonomik, toplumsal ve devletlerin sistematiğini değiştirecek kadar büyük bir sorundur. Görüyoruz ki dünya devletleri farklı farklı sıkıntılar yaşıyor. Vatanını, milletini seven tüm vatandaşlarımız kurallara uysun. En üst düzeyde tedbir, en alt düzeyde korku olmalı.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal