Koronavirüsün Etkilerini Yok Ediyor!

Bütün dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla alakalı aşı ve ilaç çalışmaları tüm hızıyla devam ederken İngiltere'de sürpriz bir gelişme meydana geldi. Yüksek tansiyon tedavisi için kullanılan ilacın, koronavirüs enfeksiyonunun hafif geçmesini sağladığı ve hayatta kalma oranını yükselttiği tespit edildİ.

25.08.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-10:02) Koronavirüsün Etkilerini Yok Ediyor!

Medicalpress'te yer alan habere göre, İngiltere'de East Anglia Üniversitesinin yaptığı araştırma kapsamında, kan basıncını indiren bir ilaç sınıfıyla koronavirüs arasındaki alakayı inceleyen ve 28 bin hastayı kapsamına alan 19 çalışmanın belirtileri değerlendirildi.

Uzmanlar, anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri (ACEi) veya anjiyotensin reseptör blokerleri (ARB) kullanan şahıslarda koronavirüsün ağır geçme ve salgından hayatını kaybetme tehlikesinin hafiflediğini tespit etti.

KORONAVİRÜS ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ KEŞFEDİLDİ

Üniversitenin Norwich Tıp Okulundan Dr. Vassilios Vassiliou, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Kardiyovasküler rahatsızlıkları bulunan hastaların, özellikle Kovid-19 enfeksiyonunu ağır geçirme riski altında olduğunu biliyoruz ancak salgının başında yüksek tansiyon için kullanılan bazı ilaçların Kovid-19 hastalarında daha kötü sonuçlarla bağlantılı olabileceği yönünde endişeler mevcuttu. Bu ilaçların, Kovid-19'lu kişiler üzerindeki etkisini keşfetmek istedik.'

'ÖLÜMCÜL SONUÇLA KARŞILAŞMA İHTİMALİ ÇOK DAHA DÜŞÜK'

Vassiliou, yapılan çalışma sonucunda ACEi/ARB ilaçlarını alan koronavirüs tespit edilen yüksek tansiyon hastalarının, bu ilaçları kullanmayanlarla kıyaslandığında kritik ya da ölümcül bir neticeyle karşılaşma ihtimallerinin daha düşük olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Araştırmaya Norfolk ile Norwich Üniversite Hastanesinin de destek olduğu aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal