Koronavirüsü Yenseniz Bile Yan Etkileri Devam Ediyor

Koronavirüse yakalanan ve hastalığı atlatan kişilerin, hastalığın yan etkilerinden en az birinin uzun bir süre etkisinin devam ettiğini ortaya çıktı.

01.10.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-16:04) Koronavirüsü Yenseniz Bile Yan Etkileri Devam Ediyor

Güney Kore'de yapılan yeni bir araştırmaya göre; her 10 koronavirüs hastasından 9’u, hastalığı atlattıktan sonra yorgunluk, psikolojik sorunlar, koku ve tat kaybı gibi yan etkileri yaşamaya devam ediyor.

Araştırma, küresel ekonomiyi harap eden, sağlık sistemlerinde aşırı baskı oluşmasına neden olan ve insanların yaşam biçimini değiştiren Kovid-19 salgınında, küresel can kaybının 1 milyonu aşmasının ardından geldi.

HASTALIĞI YENEN KİŞİLERİN YÜZDE 91'İNİ ETKİLİYOR

NTV'nin haberine göre; Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) yetkilisi Kwon Jun-wook, 965 iyileşmiş koronavirüs hastası ile yapılan çevrimiçi bir ankette, katılımcıların 879’unun (yüzde 91,1'i) hastalığın en az bir yan etkisinin uzun süre devam ettiğini bildirdi.

EN SIK GÖRÜLEN SEMPTOM YORGUNLUK

Kwon, yorgunluğun yüzde 26,2 okuma ile en yaygın yan etki olduğunu, onu da yüzde 24,6 ile konsantrasyon bozukluğunun izlediğini belirtti. Diğer yan etkiler arasında ise psikolojik veya zihinsel yan etkiler ile tat ve koku kaybı yer almakta.

16 KURULUŞLA YAN ETKİ ANALİZİ ÇALIŞMASI

Bunun yanı sıra Güney Kore, iyileşen hastaların yaşadıkları yan etkilere ilişkin BT taramalarının analiz edildiği 16 tıbbi kuruluşla farklı bir çalışma yapıyor.

Çalışmanın sonuçların ise önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor.

GÜNEY KORE'DE KORONAVİRÜS VAKALARI

Güney Kore’de ise şu ana kadar koronavirüs kaynaklı 413 ölüm ve 28 bin 812 vaka olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal