Koronavirüsü Atlatan Biri Tekrar Hasta Olabilir mi?

Koronavirüse yakalanıp iyileşen bir kişinin tekrar hastalığa yakalanabileceğini hem belirten uzmanlar konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

01.10.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-15:06) Koronavirüsü Atlatan Biri Tekrar Hasta Olabilir mi?

Tüm dünyanın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesi devam ediyor. Her geçen gün virüsün yeni bir belirtisi ortaya çıkıyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara koronavirüs hakkında merak edilenleri açıkladı. İşte detaylar…

‘VİRÜS DEĞİŞİKLİKLER YAŞIYOR AMA BULAŞMA ORANINI ETKİLEMEDİ’

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, ‘Virüs kendi taşıma sisteminde küçük değişiklikler yaşıyor ama yaşadığı değişiklikler virüsün bulaşma ve tedaviye etki etmiş değil. Mutasyonlarla birlikte hastalık yapabilme gücünde azalma olmasını bekliyoruz ama bu virüs çok kolay bulaştığı için bu süreç biraz daha yavaş ilerliyor’ dedi.

KORONAVİRÜSÜ ATLATAN BİRİ TEKRAR HASTA OLABİLİR Mİ?

Virüsün mutasyona uğradığı gözlenmeye başladı. Kovid-19’a yakalanıp atlatan kişilerde tehlike geçmiş değil.

Prof. Dr. Kara, ‘Çin'in Wuhan kentinden çıkan virüsün yapısında ara ara değişiklikler oldu, küçük mutasyonlar geçirdi. İlk baştaki virüsün türevi olan mutasyon, geçirmişi olan ikinci başka virüslere tekrar enfekte olunduğu görüldü. Hastalığı geçirmiş de olsak iyileşmiş de olsak karşılaşmamış da olsak mutlaka mesafe ve maskeye her halükarda dikkat etmemiz gerekiyor. Hastalığı geçirdim bana tekrar virüs gelmez demememiz gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Salgınla birlikte gelen grip mevsimi de endişelerin artmasına neden oldu. Uzmanlar, risk grubunda yer alan kişilerin hem grip hem de zatürre aşısı yaptırmasını öneriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal