Koronavirüste Yeni Yasaklar Yolda! Bilim Kurulu Toplantısı Bugün Gerçekleşecek

Türkiye genelinde artan Kovid-19 vakaları birçok kişinin ‘Yeni yasaklar gelecek mi?’ diye sormasına neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün Kovid-19 Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Toplantıda özellikle İstanbul’da artan vaka sayılarından dolayı yeni önlemler alınması bekleniyor.

28.10.2020-11:15 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-11:23) Koronavirüste Yeni Yasaklar Yolda! Bilim Kurulu Toplantısı Bugün Gerçekleşecek

Özellikle İstanbul'da hızla artan vaka sayısından dolayı herkes bugün gerçekleşecek olan kritik toplantıya kitlendi. Toplantıda yeni kararların alınması bekleniyor.

Toplantı gerçekleştikten sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın saat 19.00'da alınan kararları açıklayacağı bildirildi.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında, ‘İstanbul'da vaka sayıları, Türkiye genelindeki toplam vaka sayılarının yüzde 40'ına ulaşmıştır. Bu tablo ülke ortalamasından en az iki kat endişe vericidir. Risk, mevsim şartları sebebiyle giderek artacaktır’ ifadelerini kullanmış daha sonrasında ise Bilim Kurulu toplantısının İstanbul'da yapılması kararı alınmıştı.

BİLİM KURULU ÜYESİ KARA BUGÜNE İŞARET ETMİŞTİ

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da yeni kararların alınması için yapılacak Bilim Kurulu toplantısını işaret ederek ‘Yeni önlemler de olabilir, rakamlara göre, gidişata göre konuşulacaktır’ şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal