Koronavirüsle İlgili Büyük Gelişme! Bu Madde Virüsü Öldürüyor

İngiliz Ordusu, yeni tip koronavirüsü yok eden yeni bir madde bulduklarını duyurdu. Böcek öldürücü ilaçların içerisinde yer alan ‘Citriodial’ maddesinin, koronavirüsü öldürdüğü tespit edildi.

26.08.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-09:42) Koronavirüsle İlgili Büyük Gelişme! Bu Madde Virüsü Öldürüyor

İngiliz Sky News kanalı, İngiltere Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Savunma Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı'nda (DSTL) yapılan bir araştırma sonucunda, sinek kovucu spreylerin içerisinde bulunan ‘Citriodiol’ isimli maddenin koronavirüsü öldürdüğünü tespit ettiklerini duyurdu. Uzmanlar, bu ilacın direk olarak içilmesinin altını çift çizerek, bunun ölümle sonuçlanacağını belirtti.

COVİD AİLESİNE AİT DİĞER VİRÜSLERİ DE ÖLDÜRÜYOR

Araştırma ile ilgili ilk sonuçları kamuoyu ile paylaşan DSTL, ‘Citriodiol'ün, Covid ailesine ait olan diğer türleri de öldürdüğünü belirtti. Konuya dair incelemelerin halihazırda devam ettiği, sadece sinek ilacının sıkılmasının yeni tip koronavire karşı tek başına bir çözüm olmayacağı da kaydedildi.

OKALİPTÜSTEN ELDE EDİLİYOR

‘Citriodiol'ün okaliptüs yaprakları ve gövdesinden elde edilen yağlardan yapıldığı belirtilirken, İngiliz Silahlı Kuvvetleri'nin sinek ilaçlarını depoladığı aktarıldı.

Haberde ‘DEET’ isimli kimyasal yerine ‘Citriodiol’ kullanılan ilaçların da aynı şekilde depolandıkları belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal