Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını devam ederken korunmaya çalışan insanların yanı sıra, virüse yakalanmak isteyen binlerce gönüllü de var. Aşı araştırmalarına katılmak ve kontrollü bir alanda virüse yakalanmak isteyenler, çalışma için gönüllü oldu.

12.10.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-10:47) Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

İlk olarak Çin'de tespit edilen yeni tip koronavirüs, küresel bir salgın haline geldi. Küresel salgının yaşandığı bu süreçte ise kontrollü şekilde virüse yakalanmak isteyen gönüllüler başvuru yapıyor.

Tüm dünyada milyonlarca kişi Kovid-19’a yakalanmamak için tedbir alırken, internette kurulan 1 Day Sooner (1 gün daha erken) hareketi yeni tip koronavirüse yakalanmak isteyen gönüllülerden oluşmakta. Salgının dördüncü ayında oluşturulmuş olan harekete katılan gönüllü sayısı 38 binin üzerinde. Toplam 166 ülkeden katılım sağlandığı bilinen bu hareketin amacı kontrollü biçimde Kovid-19’a yakalanmak.  

Kontrollü insan enfeksiyonu denemesi olan bu yöntem ile, gönüllü kişiler hastalığa kasıtlı olarak yakalanıyor. Klinik deneme olarak görülen bu yöntem tartışmaların odak noktası halinde çünkü bu çalışmada ölüm riski de bulunuyor. 

Financial Times'ın haberinde yer alan bilgiler, İngiltere'deki 1 Day Sooner hareketi üyelerinin İngiltere hükümetini bu araştırmaya ikna ettiği yönünde. Ocak 2021’de başlaması beklenen testlere, sadece İngiltere'de kayıt olan 2 binin üzerinde kişi bulunmakta. ABD merkezli ortaya çıkan bu hareketin İngiltere'deki öncüsü ise 18 yaşındaki Alastair Fraser-Urquhart.

Hareketin İngiltere’deki öncüsü ve gelecek sene University College London'da eğitim görmeye başlayacak olan genç Urquhart, ‘Birkaç yüz sağlıklı genci koronavirüse maruz bırakmak böbrek bağışlama gibi rutin prosodürlerden daha az ölümcül. Çok fazla aşıyı kısa sürede test edebiliriz’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal