Koronavirüs Zeka Seviyesini Düşürüyor

Kovid-19 salgını ile mücadele devam ederken, bir yandan da korona ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Kovid-19 ile ilgili yapılan bir araştırma sonucu ise, yeni tip koronavirüse yakalananların IQ seviyelerinin etkilendiği yönünde. 

26.10.2020-14:01 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-15:12) Koronavirüs Zeka Seviyesini Düşürüyor

Koronavirüs salgını yaşanırken, çeşitli araştırmalar ve çalışmalar devam ediyor. Kovid-19’a yakalanan kişilerin incelendiği bir araştırmada, beyinlerinin 10 yıl yaşlandığı ve IQ seviyelerinin düştüğü ortaya kondu.

Daily Mirror’da yayınlanan haberdeki bilgilere göre, Imperial College London, Cambridge Üniversitesi, King's College London ve Chicago Üniversitesi'nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmada, koronavirüsün beyinde oluşturduğu hasarlar gözlemlendi. 

Çalışma yönetecisi olan Imperial College London’da görevli Dr. Adam Hampshire, yeni tip koronavirüsü atlatan bazı hastaların beyinlerinin 10 yıl yaşlandığını ve bazılarının da IQ seviyelerinin düştüğünü tespit ettiklerini aktardı.

Kovid-19 hastalığını yenen 84 bin 285 kişiye uygulanan zeka testi sonucunda, hastalığı çok ağır geçirenlerin IQ’larında yaklaşık 8.5 puanlık bir düşüş tespit edildiği belirtildi. Çalışma neticesinde, ‘Kovid-19 olan bireyler, ayrıntılı yaş ve demografik profilleri göz önüne alındığında, birden fazla alanda bilişsel testlerde beklenenden daha kötü performans gösteriyor. Beyin sağlığında yaşanan gerileme hastalığın ne kadar ağır geçtiğiyle orantılı’ ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal