Koronavirüs Test Sayısı Artırılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında, Kovid-19 salgınında teması şüpheli olan vakalar dışında test sayısının artırılması yönünde hemfikir olundu.

08.10.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-09:20) Koronavirüs Test Sayısı Artırılacak

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tekrar artmaya başlayan koronavirüs vakalarına karşı yeni önlemler alınıyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu'nun önerisiyle test sayısını temas şüpheli vakalar haricinde artırma kararı alındı.

AŞIDA İNSAN ÇALIŞMASINA YÖNELİK İLK ÜRETİM

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanarak, salgına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantıda, tüm dünyayla eş zamanlı yürütülen aşı geliştirme çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi. İnsan üzerinde ilk uygulamalara yakın olan 5 aşının geldiği aşamanın ele alındığı toplantıda, araştırma ürünü olarak üretilen ilk aşının detayları ve diğer 4 aşıda izlenecek yol değerlendirildi.

Hayvan deneyleri tamamlanan Kovi-19 aşısının, GMP (İyi İmalat Prosedürleri) sertifikasyonu bulunan tesiste, insan üzerinde denenmesine yönelik ilk üretim aşamasına geçildiği, diğer 4 aşı adayı için üretimin yakın olduğu görüşü Kurul'daki değerlendirmelerde kesinlik kazandı.

KOVİD-19 TEST SAYISI ARTIRILACAK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

‘TÜİK ile iş birliği içinde yürüttüğümüz 'Toplumsal Bağışıklık ve İnsidans (Görülme Sıklığı) Taraması' çalışmasının tekrarlanarak, antikor seviyesi ölçümüyle bağışıklığın tespiti, PCR testi ile aktif vaka oranının yeniden değerlendirilmesi konusu toplantının diğer bir gündem maddesi olarak ele alınmıştır. Çalışmanın tekrarının pandeminin seyrini daha net çizgilerle değerlendirme açısından faydalı olacağı konusunda görüş birliğine varılmıştır. Bilim Kurulu üyeleri ile tarama testleri politikamız da değerlendirilmiştir. Testlerin yaygınlaştırılarak, temas şüpheli vakalar haricinde test sayısının daha da arttırılması yönünde görüş birliğine varılmıştır.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal