Koronavirüs Stresi Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Hem Koronavirüs'e yakalanma stresi hem evlerde kapalı kaldığımız için yeterince D vitamini alamadık. Bu da saçlarımızın dökülmesine neden oldu. Ayrıca Koronavirüs'e yakalanıp an etki olarak saçlarının döküldüğünü söyleyen birçok hasta var. Peki saç dökülmesi nasıl önlenebilir? İşte detaylar...

17.08.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 17.08.2020-12:10) Koronavirüs Stresi Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Aylardır mümkün olduğunca evlerimizde izole bir yaşam sürdürmeye çalışıyoruz. Koronavirüs olmamak için uzun bir süredir çabalıyoruz. Yaşanılan süreç hem psikolojimizi etkilediği kadar saç sağlığımızı da olumsuz etkiledi.

VİRÜSTEN SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞANABİLİYOR

Sadece stresten değil, Koronavirüs geçirenlerde de iyileşseler dahi saç dökülmesi görülebiliyor. ABD'li oyuncu Alyssa Milano, Nisan ayında yakalandığı Koronavirüsten sonra geçtiğimiz günlerde saç dökülmesi yaşadığını duyurdu. Plastik Cerrahi Uzm. Dr. Servet Terziler, Koronavirüs döneminde artan saç dökülmesine karşı uyarılarda bulundu.

Birtakım hastalıklar, hormonal dengesizlik ile vitamin ve mineral eksiklikleri, saçların dökülmesine sebep olmuş olabilir. Fakat Koronavirüs küresel salgını sebebiyle evlerde kapalı kalmamız, bu süreci stres, kaos, endişe, üzüntü ile geçirmemiz, saç dökülmemizde iyiden iyiye artışa neden oldu. Ayrıca stres, saçlarımızın kalitesinde, canlılığında da bozulmaya neden olmaktadır.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN ÇOĞU GENETİKTİR

Kadınlarda saç dökülmesinin yüzde 60'ı genetiktir, yüzde 20-30'u stres, vitamin eksikliğinden kaynaklanır. Bu sebeplerin analiz edilerek tedaviye başlanması gerekiyor. Bilinçli bir hekim saç checkup'ı yapmalıdır. Hekim, değerlere bakarak eksik ya da fazla olanları normale döndürebilmektedir. Mesela demir eksikliği saçın kalitesini çok bozar, oluk oluk saçın dökülmesine neden olur. Tedavide hangi vitamin eksikse hekim o vitamini takviye etmeli.

Detaylı açıklamalarda ulunan Uzm. Dr. Servet Terziler, 'Plaza insanı olduk, binalarda yaşıyoruz, çalışıyoruz; güneşten yeterince D vitamini alamıyoruz. Ben son zamanlarda yani Koronavirüs salgınından önce de saç dökülmelerinin nedenleri arasında D vitamini eksikliğine çok sık rastlıyordum. Ancak aylardır evlerde stres içerisinde kapalı kalmamız sebebiyle bunun oranı çok daha fazla arttı. Hem evde kalmanın verdiği stres hem de evde kalarak D vitamini alamamak, saçların normalden daha fazla dökülmesine neden oldu.

Cilt altındaki kılcal damarlardaki kan akımının yavaşlaması nedeniyle saçların cansızlaştığı, matlaştığı, kalitesiz hale geldiği biliniyor. Tıkanmış damarları açmanın bir yolu var: Saç lazer tedavisi. Cilt altındaki kılcal damarı açıp oradaki etki mekanizmasını harekete geçirip en fazla 1-2 ay içerisinde saçlarda canlanma, parlaklık ve güçlenme sağlıyor. Haftada bir, ortalama 2-3 ay süren bir tedavi şekli. Saçları çok seyrelmiş kişilere özel tedavi protokolleri ile 5-6 ayda yüksek doz lazerler ve kişiye özel tedavilerle olumlu sonuçlar alınıyor' ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal