Koronavirüs Semptomları Akupunktur Sayesinde Azalabilir

Koronavirüs salgının belirtileri insanların hayatlarını olumsuz etkiledi. İlk olarak boğaz ağrısı, ateşlenme, tat alamama gibi problemler ile kendini belli eden virüs daha sonra nefes alamama gibi ciddi sorunlara neden oluyor. Virüsün bu etkilerini hafifletebilecek bir yöntem keşfedildi. İşte detaylar...

22.08.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-15:57) Koronavirüs Semptomları Akupunktur Sayesinde Azalabilir

Son zamanlarda yapılmış olan araştırmalar akupunktur Koronavirüs'ün etkilerini hafifletmede ümit vadeden bir tedavi yöntemi olabileceği ön görülüyor. Bu yöntem etkili olduğu takdirde Koronavirüs yüzünden yaşanılan hastalık semptomlarının daha az hissedileceği açıklandı.

AKUPUNKTUR YÖNTEMİ SEMPTOMLARI AZALTABİLİR

International Business Times'ın haberine göre, sonuçları Amerika’daki dergide yayımlanan araştırma çerçevesinde akupunkturun, farelerde birçok Koronavirüs hastasında karşılaşılan agresif bağışıklık tepkisi 'sitokin fırtınasını' hafifletmede başarılı olduğu belirlendi.

Sitokin fırtınasından önce elektro akupunktur tedavisi uygulanan farelerde, inflamasyon seviyelerinin düştüğü, hayatta kalma oranlarının yüzde 20'den 80'e yükseldiği gözlemlendi. Öte yandan akupunktur tedavisinin, sitokin fırtınası sırasında uygulanmasının böyle bir etki yaratmadığı araştırmacılar tarafından belirtildi.

YOĞUNLUK VE ZAMANLAMA ÖNEMLİ

Çalışmayı yürüten Harvard Tıp Okulunda görevli bilim insanları, akupunkturdan etkili yanıt alabilmek için tedavinin uygulandığı yer, yoğunluk ve zamanlamanın önemli olduğuna işaret etti.

Ekibin lideri Quifu Ma, gözlemlerinin, akupunkturun doğru uygulanmaması halinde zarar verici etkilere yol açabileceğini gösterdiğini de vurguladı.

AKUPUNTUR NEDİR?

Akupunktur tedavisi bundan yaklaşık 3000 yıl önce Çin’de geliştirilmiştir. Akupunktur, belirli vücut bölgelerine ince iğnelerin batırılmasını içeren geleneksel bir Çin şifa tekniğidir. Geleneksel Çin tıbbının bir parçası olmasıyla sebebiyle bütünsel bir şifa yöntemidir. Günümüzde tıbbi tedaviye ek olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Fakat, akupunktur sadece doktora danışılarak uygulanmalı ve hastalıkların tek tedavisi şeklinde kullanılmaması gerekir.

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Akupunktur tedavisinde iğneler tedavisi planlanan hastalığa bağlı olarak seçilen noktalara batırılır. Tedavide steril ve tek kullanımlık son derece ince iğneler kullanılır. Hasta genellikle sadece iğnelerin ilk girişinde çok hafif bir ağrı hisseder. Bir süre sonra, tedavi edilen bölgelerde hafif bir sıcaklık hissi oluşabilir. İğneler ciltte yaklaşık 20 ila 30 dakika kalır. Belirli etkilerin elde edilmesi için özel stimülasyon teknikleri kullanılır. Bunun için iğneler ilave olarak ısıtılabilir, bilinçaltı uyarma akımıyla uyarılabilir veya yukarı ve aşağı hareket ettirilebilir.

Akupunktur noktalarını kullanarak uygulanan başka tedavi prosedürleri de bulunmaktadır. Akupresör yöntemi, akupunktur noktalarına parmaklarla masaj yapılarak bölgede toplanan enerji yoğunluğunun dağıtılması ve ilgili noktalarla bağlantılı olduğu düşünülen organların bu şekilde rahatlatılması amacına dayanır.

Akupunktur noktaları ciltte değişik bölgelere göre değişen derinin 2 mm ila 4 cm’ye kadar derinliğinde bulunur. Lazer akupunkturunda ilgili noktalara lazer iğne denilen, aslında gerçekten bir iğne olmayan, bir lazer ışığı darbesiyle ulaşılarak uyarım sağlanır. Lazer akupunkturu iğnelerden rahatsız olanlar ve çocuklar arasında popüler olan hafif ve ağrısız bir yöntemdir.

AKUPUNKTUR HANGİ HASTALARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR?

Akupunktur ile pek çok hastalık tedavi edilebilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, akupunkturun kullanılabileceği toplam 40 hastalık tanımlamıştır. Akupunktur özellikle aşağıdaki rahatsızlıklar ve hastalıklar için sıklıkla kullanımı tercih edilir:

  • Baş ağrısı ve migren
  • Sırt ağrısı
  • Sindirim sistemi hastalıkları
  • Psikiyatrik rahatsızlıklar
  • Romatizma şikayetler
  • Kronik solunum yolu hastalıkları (bronşit, astım)
  • Alerjiler
  • Kadın hastalıkları ve doğum
  • Sigarayı bırakma
  • Zayıflama
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal