Koronavirüs için Robot Üretildi

Koronavirüs pandemisi ortaya çıktığı ilk günden bu yana belirtileri devamlı olarak yenileniyor. Bu belirtilerin başında yüksek ateş, boğazda ağrı ve tat alamama yer almaktadır. Bu işlevi daha hızlı yapabilmek amacıyla 6 öğretmen ateş ölçen , dezenfektan sıkan ve maske dağıtan robot imal etti. İşte detaylar...

14.08.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-08:34) Koronavirüs için Robot Üretildi

Ordu Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezinde görevli 6 öğretmen, Koronavirüs tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yapan ve dezenfektan sıkan aynı zamanda maske veren robot imal etti.

3D YAZICIYLA ÜRETİLDİ

Koronavirüs pandemisi süreci boyunca insanların hijyen kurallarına uymaları için birçok farklı düzenlemeler ve kurallar belirlendi. Bunların başında ellerin devamlı sabunlu su ile yıkanması, maske kullanımı ve toplu olan ortamlarda ateş ölçülmesi yer almaktadır.

Halen yaşanan Koronavirüs sürecinden dolayı insanları risk ortamından çıkarmak, kurum ve kuruluşlara giriş sırasında tedbir sağlamak amacıyla 6 görevli öğretmen tarafından tasarlanan robot büyük ilgi gördü. Kodlama, yazılım, mekanik ve elektrik aksamları tamamen görevli öğretmenler tarafından hazırlanan ve gövdesi 3D yazıcıyla üretilen robot, 5 aşamalı eylem gerçekleştirerek kişileri binadan içeri alıyor.

ROBOT BÜTÜN TEDBİRLERİ ALIYOR

Robot ilk olarak binaya girecek kişinin ateşini ölçüyor ve ardından dezenfektan sıkıp maske veriyor. Ateşi düşük çıkanlara kapıyı otomatik olarak açarken, yüksek çıkanlara ise kapıyı açmayarak yetkili kişiye mesaj bildirimini iletiyor.

Robotun yapımında yer alan öğretmenlerden Mustafa Gençtoprak, 'Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlık faktörlerini düşünerek böyle bir robot tasarımı yaptık. Sonra bir ekip oluşturduk. Uzun bir çalışma sonrasında ortaya bu robotu çıkardık. Robot ateşi normal çıkanlara kapıyı açarken, yüksek çekenlere kapıyı açmıyor' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal