Koronavirüs Çağrı Merkezine Gelen İlginç Sorular

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle, 7/24 korona ile ilgili soruları doğru şekilde cevaplayarak, yönlendirme yapılmaya çalışılıyor. Çağrı Merkezine, Kovid-19 ilaçlarını ne zaman kullanacakları gibi soruları yönelten vatandaşlardan, kimi zaman çok daha ilginç sorular geliyor.

23.10.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-14:23) Koronavirüs Çağrı Merkezine Gelen İlginç Sorular

 

Sağlık Bakanlığının, Ankara Koronavirüs Merkezine, Kovid-19 ile ilgili çeşitli sorular yöneltilirken, kimi zaman tehdit eden vatandaşlar bile çıkabiliyor. Koronavirüs ile ilgili sorulara yanıt arayan vatandaşlara ise, çağrı merkezinden 7/24 cevap alabilmekte.

Sağlık Bakanlığı’nın çağrı merkezine gelen sorular arasında, ‘Tuzlu suyla burnu yıkamak Kovid-19’dan korur mu? Sirke Kovid-19’dan korur mu? Sivrisinekten korona yayılır mı?’ gibi sorular yer almakta. 

Ebe, hemşire, hekim gibi, toplamda 230 sağlık personelinin görev aldığı Çağrı Merkezi, gelen sorular doğrultusunda vatandaşlara doğru bilgilendirme yaparak, yönlendirmeye çaba harcıyor. Ayrıca merkezde görev alan filyasyon ekipler, gelen çağrılar doğrultusunda gerekli adreslere gidiyor.

ÇOK İLGİNÇ ÇAĞRILAR GELİYOR

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Koronavirüs Çağrı Merkezi sorumlusu Dr. Deniz Çakmak, salgın sürecinin başından beri görevde olduğunu söyleyerek, ‘Pandemi sürecine göre bazen vakaları aradık, temaslıları ekledik. Şimdi de vatandaştan gelen çağrılara cevap veriyoruz.’ diyerek, vatandaşların en çok filyasyon talebi ile ilgili aradığını belirtti.Test sonucunun pozitif olduğunu e-nabız’dan ya da başka yerden öğrendikten sonra vatandaşların arayarak, filyasyon ekiplerinin ne zaman geleceğini sorduklarını belirten Çakmak, ‘İlaçlarının ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyorlar. İlaçların dozuyla ilgili sorular geliyor. Kliniğin nasıl seyrettiği ile ilgili sorular geliyor. Bazı vatandaşlarımız test yaptırma talebi ile ilgili sorular soruyor. Onun dışında 'komşum pozitif vakaydı dışarı çıktı ne yapayım?' diye arıyorlar.’ dedi. Ayrıca tehdit edenlerin bile olduğundan bahseden Çakmak, ‘Çok ilginç çağrılarla karşılaşıyoruz. Geçenlerde bir vatandaşımız aradı, filyasyon ekibi talebinde bulundu. Eğer 10 dakika içerisinde gelen olmazsa sokağa çıkıp herkese sarılacağını söyledi. Böyle bir tehditte bulundu. Tabii biz onu sakinleştirdik. Durumu anlattık. Pandemi sürecinden bahsettik’ örneğine yer verdi.

SİFONA KAÇ KEZ BASILACAĞI BİLE SORULUYOR

Çağrı merkezinde görevde olan Derya Gündüz, vatandaşların genelde panik haline aradığını dile getirerek, ‘Biz buradayız, gerekli işlemlerini yapacağız, siz sakin olmaya çalışın, panik yapmayın’ dediklerini dile getirdi. Ayrıca çok tuhaf soruların da geldiğini belirterek, 'Lavaboya gittim sifona kaç kez basmalıyım?’ diye soru geldiğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal