Köpekler Depremi Önceden Hisseder mi? Depremden Önce Hangi Tepkileri Verirler?

Doğa olayları hayvanları nasıl etkiler? Köpekleri depremi önceden hisseder mi? Depremi hisseden köpekler hangi tepkileri verir nasıl davranır? Deprem ve köpek ilişkisini sizin için araştırdık.

11.10.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-11:49)

Depremin meydana getirdiği elektromanyetik alanın, algılama kapasitesi insandan çok olan pek çok hayvanı  deprem olmadan dahi irkilttiği çeşitli bilimsel gözlemlerle kesinleşmiştir. Bundandır, bu tür canlıların deprem habercisi olması tarih boyunca toplumun ve araştırmacıların ilgi alanına girmiştir.

KÖPEKLER DEPREMİ NASIL HİSSEDER?

Veteriner İç Hastalıklar ve Psikoloji Uzmanı Prof.Dr. H.Tamer Dodurka: "Düşük frekanslı sesler, yer kabuğundaki titreşimler, yer çekim anormallikleri, yer eğimindeki farklılıklar ve sismik dalgalar, depremden önce açığa çıkan çeşitli gazların kokuları, havadaki iyonizasyon değişimleri, özellikle elektromanyetik alan değişimleri gibi depremle ilgili doğa olaylarını gerek bizden daha gelişmiş duyu organları ile hissedebiliyorlar. Hatta bu elektromanyetik alan değişimlerinin köpekleri rahatsız ettiği ve huzursuzlaştırdığı görülüyor.

NASIL TEPKİLER VERİRLER?

Sürekli saklanma, kaybolma, dışarı çıkmayı veya içeri girmeyi reddetme, anksiyete yani sıkıntı ve endişe, psikojenik şok ,kaçma, havlama uluma, ağlama, havayı koklama, yeri kazma, yabancılara karşı tepkisiz olan bir hayvanın yabancılara saldırması, sahibinin yanından ayrılmak istememe, ani irkilme ve kulak kabartma veya korkudan dolayı tamamen tepkisiz kalma.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal