Köpek ile Büyüyen Çocukların Şizofreni İhtimali Az

Köpek ile büyüyen çocuğun şizofreni ihtimali daha düşük.Tabi ki bunu sadece köpek olarak değerlendiremeyiz. Evcil hayvan ile büyümek birçok psikolojik açıdan olumlu bir gelişim göstermektedir.

03.02.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-17:34) Köpek ile Büyüyen Çocukların Şizofreni İhtimali Az

Sevimli dostlarımızın şirin ve saf halleri bizim en sinirli olduğumuz anda bile bizi mutlu etmeye yetiyor.Çocukların gelişimi açısından büyük önem taşıyan evcil dostlarımız fiziksel yararları dışında psikolojik olarakta bizlere iyi geldiklerini kanıtladılar.

Köpek İle Büyüyenlerin Şizofreni İhtimali Düşüyor!
Yaptığı şirinliklerle bize tüm sıkıntıları unutturan can dostlarımızın ruh sağlığımız üzerinde de büyük etkisi olduğu ortaya çıktı! Uzmanlar, köpek beslenen evlerde büyüyenlerin, yetişkinlik döneminde şizofreniye yakalanma riskinin daha düşük olduğunu açıkladı
ScienceDaily'nin haberine göre ABD'deki Johns Hopkins Hastanesi'nde görevli bilim insanı Robert Yolken liderliğinde yapılan ve sonuçları "PLOS One" dergisinde yayınlanan araştırmada 396'sı şizofren, 381'i bipolar, 594'ü kontrol grubunda yer alan bin 371 kadın ve erkek incelendi.
Araştırma kapsamında 18-65 yaşlarındaki katılımcılara, yaşamlarının ilk 12 yılında evlerinde kedi ya da köpek besleyip beslemedikleri soruldu.
13 yaşından önce evde köpek beslendiyse...
Elde edilen bulgular 13 yaşından önce evlerinde köpek beslenen katılımcıların, yetişkinlikte şizofreniye yakalanma olasılığının yüzde 24'e kadar düştüğünü ortaya koydu.
Yolken, "Ciddi psikiyatrik rahatsızlıkların, yaşamın ilk döneminde maruz kalınan çevreyle bağlantılı bağışıklık sistemindeki değişikliklerle ilişkisi var" dedi. Yolken'a göre "bağışıklık değişimi", kişinin genetik eğilimi bulunan psikiyatrik rahatsızlıkları yakalanma riskini azaltabilir.
Daha önce yapılan araştırmalar, küçük yaşta kedi ve köpekler ile aynı ortamda bulunmanın alerjik reaksiyonlar ile hayvanlardan bulaşan bakteri ve virüslerle temas dahil çeşitli şekillerde bağışıklık sistemini değiştirebileceğini, evcil hayvanların stresi azaltmasının beyin kimyasını etkileyebileceğini ortaya koymuştu.

Evcil dostlarımızın aşılarını zamanında yaptırdığımız sürece bize zararları olmayacak en önemlisi yararları olacaktır. Hayvanlar onlarla büyüyen çocukların paylaşma,empati,arkadaşlık gibi özelliklerini geliştirmesinde yardımcı oluyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal