Kontrollerinizi Aksatmayın! Eğer Böbreklerde Büyüme Varsa...

Tek bir böbreğin büyümesi her 300 kişiden birinde, iki böbreğin birden büyümeden etkilenmesi ise her 600 kişiden birinde görülmektedir.Böbrek büyümesinin nedenleri ve tedavisi neler? Tüm merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

24.12.2019-14:37 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-14:33)

Böbrekler tüm omurgalı canlılarda bulunan boşaltım organlarıdır. Görünüş olarak fasulyeyi andırmakta, sağ ve sol tarafta olmak üzere 2 tanedir. Fakat tek ve sağlıklı bir böbrekle de sıkıntısız bir hayat yaşamak mümkündür, ancak daha fazla çalışması gerekeceği için daha dikkatli davranılmalıdır.

BÖBREK BÜYÜMESİNİN NEDENLERİ VE TEDAVİSİ

Böbrek büyümesinin çeşitli nedenleri olabilir ve bu nedenlere göre tedavi yöntemleri de çeşitlilik gösterir.

Polikistik Böbrek Hastalığı

Böbrekler polikistik böbrek hastalığından (PKD) dolayı büyüyebilir. PKD böbrek içinde kistler oluşumu ve bu kistlerin suyla dolmasıdır. PKD böbreklerde işlev bozukluğuna hatta böbrek yetmezliğine neden olabilir. Hastalığın böbreklerin büyümesiyle birlikte uyuşukluk, yüksek kan basıncı, eklemlerde ağrı, sırt ağrısı, baş ağrısı, idrara kan karışması ve idrar yolu enfeksiyonları gibi belirtileri de vardır.

Tedavisi: Orta şiddetli PKD belirtilerinde kan basıncını dengeleyici ilaçlar kullanılır. Hastalığın daha şiddetli seyrinde ve kistlerin ağrılara neden olduğu durumlarda ise ameliyatla kistler kurutulur ya da alınır. PKD tedavisi için özel bir ilaç yoktur fakat kistlerin alınması hastanın daha rahat hissetmesini sağlar. Daha ciddi durumlarda ise böbreğin alınması en son seçenektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal