Konservelerdeki Ölümcül Tehlikeye Dikkat!

Yazın hazırlanan konserveler, kışın oldukça kullanışlı olduğu için çoğu evde kışa girerken hazırlıklar yapılıyor. Uzmanlar, kış için hazırlanan konservelerin uygun şartlarda hazırlanmadığında hayati risk taşıdığını belirtti.

02.10.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-12:50) Konservelerdeki Ölümcül Tehlikeye Dikkat!

Kışlık hazırlıklara başlanan bu dönemde konserve hazırlıkları revaçta. Kışlık hazırlıklara başlayanlara uyarı ve önerilerde bulunan Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, özellikle konservelerin yüksek ısıl işlem görmeden ya da uygunsuz koşullarda hazırlandığında beyin ve sinir sistemine hasarlarına, felce, hatta ölüme bile sebep olabileceğine vurgu yaptı.

Yaz mevsiminde taze şekilde alınan domates, turşu ve salamura yapmak için kullanılan sebzelerin ardından marmelat ve reçel yapmak için kullanılan meyvelerin yanında besleyici değeri oldukça yüksek seviye olan tarhana, kış ayları için hazırlıklara başlandığında ilk sırada yerini alıyor. Uzmanlar bu gıdaların, uygunsuz koşullarda hazırlandığı ve saklanma koşullarının düzgün sağlanmadığı durumlarda gıda zehirlenmelerinden ölüme kadar gidebilen sonuçlara sebep olabileceğine vurgu yapıyor. Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, kışlık gıdaların hazırlanması ve saklanması konusunda uyarı yaparak önerilerde bulundu.

PLASTİKLERE DİKKAT

Yazın son zamanlarına doğru hazırlanan ve kışın kullanmak üzere saklanan yiyecekleri öncelikle plastik kap içinde saklamamak gerektiğini belirten Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, ‘Plastik mutfak gereçleri, üzerinde en çok bakteri tutan ve üreten bir yapıdadır. Yiyecek üzerindeki asiditeyi arttırdığı ve kanserojen maddelerin ortaya çıkmasına neden olduğu için gıdaların besin değerinin düşmesine, gıda zehirlenmesine ve mide ve bağırsak kanserine neden olabilmektedir.’ ifadelerini kullandı. Bu sebeple kışlık gıda hazırlıklarında kesinlikle cam kapların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal