Kolojen Eksikliği Eklem Ağrılarına Neden Oluyor

Kolajen kullanımı son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Bu protein sağlık ve güzellik uygulamalarında oldukça önemlidir. Ama kolajen sadece cildimize değil, eklem ağrılarına da iyi gelmektedir. Detaylar haberimizde...

17.06.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-10:46) Kolojen Eksikliği Eklem Ağrılarına Neden Oluyor

Kolajen vücudumuzun sağlıklı olması için gerekli olan proteindir. Kolajen eksikliği yaşandığı zaman bundan ilk etkilenen cildimiz olur. Bununla beraber eklemlerden, diş yapısına kadar olan etkileri görülmektedir.

KOLAJENİN FAYDALARI

Kolajen, deri, kas, kemik tendonlarda olmak üzere, göz ve dişlerde dahil olmak üzere hemen her organ için gereklidir. Kolajenin temel görevinin, vücudun kemik, kıkırdak ve kas dokularının yapılarına destek sağlar. Başta cilt olmak üzere tüm doku ve organların güçlü ve esnek kalmasını sağlar. Kolajenin vücutta az olması ekram ağrılarına neden olabilmektedir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş kolajen üretimini artırmak için sigara ve şekerli besinlerin tüketmemek gerektiğinin altını çizerek, "Ayrıca beslenme listemize kolajenden zengin ve kolajen üretimini artıran bazı besin öğelerini ekleyerek bu proteinin hızlı ve kolay bir şekilde artmasına yardımcı olabiliriz." açıklamasında bulundu.

KOLOJENİ ARTIRMAK İÇİN BESİN ÖNERİLERİ

Kemik suyu önemli amino asit içeriğine sahiptir. Bunlarda bazıları; glisin, prolin, ve arjinindir. Yaptığınız yemeklere kemik suyu ekleyerek besinlerinizin içeriğini zenginleştirebilir ve kolajen ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kolajen bakımından zengin olan bir diğer tüketebileceğiniz besin yumurta akıdır. Bu yüzden muhakkak günde bir yumurta tüketmeye özen göstermelisiniz.

Koyu ve yeşil yapraklı sebzeler içerdiği kolojen ile birlikte vücuda C vitamini de sağlamaktadır. Öğünlerinizde bu koyu yeşil sebzeleri tüketmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda sarımsak da içinde bulundurduğu sülfür sayesinde kolajen üretimini destekleyen bir besindir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal