Kolesterol Nedir? Kolesterol Nasıl Düşürülür?

Kolesterol denilince sağlıklı beslenme gelir akla, günümüzde bir çok insanı zorlayan durumdur kolesterol. Peki kolesterol nasıl indirilir? Kolesterole ne iyi gelir?

06.12.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-14:43)

Kolesterole ne iyi gelir? Kolesterol denilince sağlıklı beslenme gelir akla, günümüzde bir çok insanı zorlayan durumdur kolesterol. Peki kolesterol nasıl indirilir? 

KOLESTEROL NEDİR? KOLESTEROLE NE İYİ GELİR?

Hayvan hücrelerinin zarlarında olan ve kan plazmasında taşınabilen, bünyede özellikle endokrin sistem ve sindirim siteminde bir takım görevlere sahip olan yağ benzeri maddelere verilen addır.  Kanda biriken kötü kolesterol, damar tıkanıklarına sebep olur. Safra kesesinde birikenler ise safra taşlarının oluşmasına yol açmaktadır.

Özellikle göz çevresinde ve yüzde oluşan sarı renkli yağ bezeleri, göğüs ağrısı, ayak ve bacaklarda ağrı, uyuşma, ciltte lekelenmeler, vücudun bazı bölgelerinde morarma gibi belirtileri vardır. İlaç tedavisinin gerekli olup olmadığı doktor tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmeli ve ona göre tedavi uygulanmalıdır. İlaç haricinde kolesterol hastalarında tedavi planının en önemli basamağı diyettir. Sağlıklı kişiler besinler ile vücuda alınan kolesterol miktarının altında bir miktar ile hedeflenir. Eğer risk oluşturacak şekilde aşırı yüksek ise miligram biraz daha altına indirilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal