Kolajen Nedir? Kolajen Takviyesinin Yararları Nelerdir?

Cilt bakımında son zamanların yıldızı kolajen aslında vücudumuzda yer alan bir protein. Ancak dış takviyelerle bunu arttırıyor ve gençleşmeyi istiyoruz.

24.08.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-11:03) Kolajen Nedir? Kolajen Takviyesinin Yararları Nelerdir?

Gençleştiren ve bağ dokularını tazeleyen kolajen için söylenebilecek şey cilt bakımı konusunda yüzyılın nimeti olduğudur.

KOLAJEN NEDİR?

Kolajen, bir proteindir. Sadece insan ve hayvanlarda yer alan kolajen, vücudumuzda en çok var olan protein tipidir. Vücudumuzu yapışkan gibi bir araya getirir, cildimize yapı ve esneklik kaynağıdır. Kemikler ve eklemlerdeki organik dokunun genelini meydana getiren kolajen, bedende aklınıza gelmeyecek onlarca dokuda yer alır.

KOLAJEN TAKVİYESİNİN YARARLARI

Cilt kırışıklıklarınız azaltmak, cildinizin esnekliği ve nemi arttırmak, egzamaya birebir gelmek kolajenin yararları arasındadır. Saç dökülmesi azalıp saçlar kuvvetlendiren kolajen, tırnaklarınız ise daha kuvvetli ve canlı hale getirir, daha hızlı uzatır.
Kolajen eklem ağrılarında özellikle azaltır, kıkırdak ve kemik dokusunu kuvvetlendirir. Bbcaa ve arjinin barındırması sebebiyle daha da yararlıdır. Hidrolize bir protein olduğu için kana hemen karışır ve kas iyileşmelerini hızlandırır. Bağ dokularınızı kuvvetlendirerek sakatlık riskinizi düşürür. Tendon, menüsküs sakatlıkları için de iyi gelir. Yaraları çabuk iyileştirir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal