Kokulu Okul Gereçleri Astım Yapıyor!

Uzmanlar, yeni eğitim yılının başlamasına günler kala, velileri kırtasiye alışverişi yaparken dikkatli olmaları için uyardı. Uzmanlar, kokulu kırtasiye ürünlerinin çocuklarda astımı tetikleyebileceğini ve uzak durulması gerektiğini vurguladı.

05.09.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-12:32) Kokulu Okul Gereçleri Astım Yapıyor!

Okulların açılmasına sayılı günler kala hala kırtasiye alış verişi yapmamış olanları uyaran uzmanlar, Çocuklara kokulu kırtasiye gereçleri almamaları konusunda velileri uyardı. 

KOKULU ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Kırtasiye malzemelerinin çeşitli boyalar ve çözücüler içerebildiğini söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Bülent Şekerel, toksik ürünlerden uzak durulmasının ehemmiyetine işaret etti. Tüm kırtasiye ürünlerinin üzerinde çeşitli organik çözücüler olduğunu bunların solvent, alkol veya su bazlı olabileceğini söyleyen Şekerel, keçeli kalemlerde alkol bazlı, tutkal veya boyalarda su bazlı olanların seçilmesi gerektiğini söyledi.

Kalemlerde de bazı ağır metaller kurşun, nikel, kobalt, arsenik, krom gibi maddelerin sağlığa zararlı olabileceğini belirten uzmanlar, cilde temas ettiklerinde ciltten emilerek dolaşıma katılıp vücutta uzun zaman yüksek miktarlarda bulunmasına sebep olabileceğine ve bunun da  fizyolojik mekanizmayı olumsuz etkileyebileceğine vurgu yaptı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal