Kokuları Hatırlayamamak Bu Hastalığın Erken Teşhisi!

Her gün kokladığınız bir kokuyu üzerinden zaman geçince hatırlamıyor musunuz? Bunun basit bir durum olarak görebilirsiniz ancak bu durum çok ciddi nörolojik bir rahatsızlığın belirtisi olabilir.

04.12.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-14:45) Kokuları Hatırlayamamak Bu Hastalığın Erken Teşhisi!

Koku hafızanız çok mu zayıf? Bunun basit bir durum olarak görebilirsiniz ancak bu durum çok ciddi nörolojik bir rahatsızlığın belirtisi olabilir.

KOKULARI HATIRLAYAMAMAK NEYİN BELİRTİSİ

Son yıllarda yapılan bir araştırmaya göre, insanlar için en güçlü hafıza öğelerinden birinin koku duyusu olduğu belirtilmişti. Beyin insan yaşamını deam ettirebilmek adına önemli kabul ettiği kokuları unutmuyor. Koku hafızamızın ise görsel hafızamızdan daha kuvvetli olduğu söyleniyor. Bu anlamda kişilerin, çocukluğundaki ve gençliğindeki güzel anıları, kokularla özleştirebilecekleri iddia ediliyor. Alzheimer hastalığında erken teşhisin önemine vurgulayan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Hanağası, “Dernek olarak Unutma Seni-Yaşanmışlığın Kokusu Projesi’nde Alzheimer hastalığında erken teşhisin önemine vurgu yapacağız. Bu proje eski ile yeni arasında bir bağ kuruyor. Hastalıkla alakalı farkındalığın artması için projeyi çok faydalı buluyorum.” açıklamasında bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal