Kızartma Yağları Kaç Kez Kullanılabilir?

Sürekli kullanılan kızartma yağlarının kansorejen etkilere sahip olduğunu artık biliyoruz. Peki, kızartma yağı kaç kez kullanılabilir?

Kızartma Yağları Kaç Kez Kullanılabilir?

Kızartma yağını bir kere yapıp atmak istemiyoruz. Ancak maksimum kez kullanabileceğimiz sağlık açısından önemlidir.

KIZARTMA YAĞLARI KAÇ KEZ KULLANILABİLİR?

İdeal koşullarda muhafaza edilmiş kızartma yağları üç, dört kez tekrardan kullanılabilmektedir. Üstelik acı biber kızartılan ya da patlıcan benzeri acı tat bırakan sebzelerin kızartıldığı yağlar iki defadan fazla kullanılmazsa iyi olur. Mısır unu, susam veya galeta unu, yumurta barındıran yiyecekler kızartıldıysa kızartma yağının tekrardan kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Çünkü bu ürünler yağın kullanılma süresi kısaltmaktadır. Zaten kızartma yağının muhafaza edildiği kavanozun ağzı açıldığında ağır bir koku varsa ya ideal koşullarda muhafaza edilmemiştir ya da o kızartmanın yağı tekrardan kullanılmaya ideal değildir. Bu şekilde ağır bir koku varsa kızartma yağı tekrardan kullanılmamalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri