Kızamık Aşısı Ne Zaman Yapılmalı?

Kızamık hastalığı bir çocuk hastalığıdır, virüsle bulaşır ve çoğunlukla kış ayları sonunda bahar ayı başında görülür. Sizin için hazırladığımız haberimizde kızamık aşısının ne olduğunu ve ne zaman yapılması gerektiğini anlatacağız.

28.11.2019-17:47 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-17:36)

Kızamık ateşli bir çocuk hastalığıdır ve virüsle bulaşır, çoğunlukla kış ayları sonunda bahar ayı başında görülür. Sizin için hazırladığımız haberimizde kızamık aşısının ne olduğunu ve ne zaman yapılması gerektiğini anlatacağız.

KIZAMIK AŞISI NE ZAMAN YAPILMALI?

Kızamık hastalığı, solunum sistemin viral bir enfeksiyonu olduğundan ötürü bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalıkla ilgili en sık merak edilenlerden bir tanesi de, kızamık aşısıdır. Kızamığın tedavi için özel bir ilacı yoktur ama kızamık aşısı vardır. Bu aşı, kızamıktan korunmada çok faydalıdır. İlk dozunun 12 - 15 aylık çocuklara yapılması tavsiye edilmektedir. Ardından, 4 ila 6 yaş arasında ikinci doz kızamık aşısı yapılması gerekmektedir. Kişi, daha önce aşı yaptırıp yaptırmadığından emin değilse; kızamık aşısı yaptırabilir. Bunda herhangir bir zarar bulunmamaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal