Kistik Sivilce Nasıl tedavi Edilir? Ev Yapımı Maskelerle Tedavi Yöntemleri

Normal sivilcelere oranla daha acı verici olan ve zor iyileşen kistik sivilce neden olur? Daha çok alın, çene altı, burun üzerinde görülen ve çok ağrılı bir sivilce türü olan bu sivilce nasıl tedavi edilir? İşte ev yapımı yöntemlerle kistik sivilceyi geçirme tüyoları.

03.08.2019-11:12 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-10:55) Kistik Sivilce Nasıl tedavi Edilir? Ev Yapımı Maskelerle Tedavi Yöntemleri

Kistik sivilce, daha çok gençlerin ve yetişkinlerin başına gelen normal akneden çok daha fazlası olan bir cilt sorunudur. Sivilce ve akne türleri içinde en sancılısı olan bu sivilce cilt tabakasının epey bir derinlerinde yer alan bir sivilce çeşididir. 

KİSTİK SİVİLCE NEDEN OLUR?  

-Genetik
-Polikistik over sendromu dahil olmak üzere hormonal değişiklikler
-Yüksek seviyede nem ve terleme
-Gözenek tıkaması ve tahriş edici yüz ve vücut bakım ürünleri
-Bazı ilaçlar ve kimyasallar r (örneğin, kortikosteroidler , lityum , fenitoin , izoniazid ) aknenin kötüleşmesine sebep olur.
-Kistik akne genetik olabilir bu nedenle ailelerde görülme sıklığı fazladır. 

BUZ MASKESİ 

Ağrılı kisti besleyen küçük kan damarlarını daraltmak adına birkaç saniye süresince doğrudan bir kırılmayan buz küpü kullanabilirsiniz. Buz, rahatsız edici bu sivilcenin boyutunu ve kızarıklığını hemen azaltmaya destek olabilir.

ELMA SİRKESİ 

Elma sirkesi ile kistik sivilcelerinizi yok etmek için bir pamuğa birkaç damla elma sirkesi damlatın. Sonrasında pamukla cildinizdeki kistik sivilceleri iyice silin. Birkaç saat bekletip ardından cildinizi durulayın. Bu işlemi etkili bir sonuç elde edene kadar, her gün düzenli olarak birkaç hafta süresince tekrarlayın.

HAVLU VE YASTIK KILIFI   

Havlu ve yastık kılıfı gibi hergün yüzünüze dokunan eşyaların tahrişini azaltmak için, bu eşyaları güçlü deterjan ve ağartıcılarla yıkamaktan vazgeçin. Bunun yerine, doğal ve kokusuz çamaşır ürünlerini tercih edin. Havlu ve yastıklarınızı sık sık değiştiriniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal