Kış Sebzeleri Nelerdir?

Hastalıklara karşı daha dirençli olmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış mevsimi boyunca bol bol meyve ve sebze tüketilmesi gerekmektedir. Peki kış sebzeleri nelerdir?

24.12.2019-17:25 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-17:17)

Havaların soğumasıyla birlikte raflarda yerini almaya başlayan kış sebzeleri ve faydaları haberimizin detaylarında yer alıyor…

KIŞ SEBZELERİ NELERDİR?

Brokoli: A vitamini ve potasyum yönünden zengin, folik asit için iyi bir besin kaynağı olan brokolinin mineral kaybı en az olacak şekilde pişirilmelidir.

Ispanak: Aralık ayı itibariyle tezgahlarda görülmeye başlayan ıspanak, Mart ayının sonuna kadar taze şekilde tüketilebilir. Demir açısından zengin olan ıspanak diğer yapraklı sebzelere nazaran daha fazla protein içerir.

Kabak: Bol lifli ve düşük kalorili bir sebzedir. 100 gr kabak, bir günlük folik asit ihtiyacının dörtte birini karşılayabilir. Aynı zamanda yüksek orandaki potasyum içerdiği için vücuttaki sıvı ve tuz dengesini eşitler.

Brüksel lahanası: Frenk lahanası olarak da bilinen, kükürtlü sebzeler grubunda olduğu için kanseri önlemede önemli bir yeri vardır. Az pişirilmesi veya çiğ tüketilmesi önerilmektedir.

Pırasa: Zambakgiller ailesinden olan yeşil renk bir sebzedir. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakırın yanında pantotenik, piridoksin gibi vücut için hayati önemi bulunan mineral ve bileşenler içerir.

Karalahana: Çorbası, yemeği, salatası, dolması, turşusu, kavurması yapılan kalın yapraklı bu sebze lezzetli olduğu gibi çok faydalıdır. Kalsiyum, bakır, demir, potasyum ve C vitamini bakımından zengindir.

Kereviz: Kök ve yaprakları birlikte tüketilebilen bir kış sebzesidir. Kestikten sonra en kısa zamanda tüketilmesi önerilir. İçerdiği vitamin ve mineral sayesinde sağlığa çok faydası vardır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal