Kış Hastalıklarına Karşı Tüketilmesi Gereken Çaylar!

Kış mevsiminin gelmesiyle havalar hissedilir derecede soğuyarak hastalıklara davetiye çıkarıyor. Peki hangi çaylarla kendinizi kış hastalıklarından kor

15.01.2018-15:30 - (Son Güncelleme: 15.01.2018-15:05) Kış Hastalıklarına Karşı Tüketilmesi Gereken Çaylar!

Kış mevsiminin gelmesiyle havalar hissedilir derecede soğuyarak hastalıklara davetiye çıkarıyor. Genellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin kışın daha çabuk hasta olma olasılıkları çok yüksek.

Olabilecek rahatsızlıklara karşı bazı önlemler almak için beslenme ve uyku düzenine dikkat etmek, giyimine önem vermek lazım. Kış aylarında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin, hastalıklardan korunmanın bir yolu da bitki çayları tüketmek.

Peki hangi çaylarla kendinizi kış hastalıklarından koruyabilir, kendinizi daha sağlıklı hissedebilirsiniz?

IHLAMUR

Ihlamur en bilinen ve en çok içilen bitki çayıdır. Hem yetişkinlerin hem de çocukların severek içebileceği bir çay olan ıhlamuru grip ve nezleye karşı korunma sağlamak için kış aylarında bolca tüketmelisiniz, ıhlamur içmek vücut direncini yükseltecektir.

ZENCEFİL ÇAYI

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren zencefil çayı sindirim içinde oldukça yararlı. Bir kaç damla limon ve 1 çay kaşığı balla tatlandırabileceğiniz zencefil çayı mide bulantısı ve kusmaya karşı da kullanılabilir.

PAPATYA ÇAYI

Boğaz ağrısı problemini hafifleten ve öksürüğü alan papatya çayı strese iyi gelen, sakinleştirici etkiye de sahip. Uyku sıkıntısı çekenler yatmadan 2 saat kadar önce bir bardak papatya çayı tüketebilir.

KUŞBURNU ÇAYI

Doğal bir antioksidan olan ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için lazım olan C vitamini açısından zengin olan kuşburnu çayı soğuk algınlığının daha hızlı geçirir. Günde 2-3 bardak içebilirsiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal