Gölgede iyice kurutulmalıdır kiraz sapları. Kiraz sapları genel olarak kiraz tüketildikten sonra atılır. Fakat kiraz saplarının da sağlık açısından bir çok yararı vardır.Kiraz sapında bulunan vitaminler; A, C, D, E ve K 'dir.İşte kiraz sapı çayının faydaları haberimizde...

KİRAZ SAPI ÇAYININ FAYDALARI

Antioksidan yönünden oldukça  zengindir.

Vücudu hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Tuz dengesini olumsuz etkilemeden vücuttan su atılmasını sağlamaktadır.

Vücuttan hem su atar hem de kanı sulandırıcı özelliğe sahiptir.

Sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.

Susuzluğu gidermektedir.

Böbreklere oldukça faydalıdır

İdrar söktürücü yararı vardır.

Sinir sistemi üzerinde olumlu yönde etkisi olan kiraz sapının, akşamları çayı yapılıp içildiğinde rahat uyumanızı sağlar.

Kanı temizleyici yarara sahiptir.

Cildi temizleyici özelliği bulunmaktadır.

Böbrek taşı oluşumunu önlemektedir.

Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

Karaciğere oldukça faydalıdır.

Menepoz dönemindeki bayanlar için oldukça rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.

Damarlar için oldukça yararlıdır.

Kalbin daha rahat çalışmasını sağlamaktadır.

Damarların içten yağlanmasına karşı önleyici etkiye sahiptir.

Prostat şikayetlerinin ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Regl dönemlerinde bayanlarda görülen ve şikayet edilen şişmeleri önlemeyi sağlar.

Kiraz Sapının Çayı Nasıl Hazırlanır?

1 litre kaynamakta suya yaklaşık bir avuç kiraz sapını atılır.

Beş dakika ağzı kapalı şekilde kısık ateşte kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve bir şişeye doldurarak buzdolabına konulur. Aç veya tok içilir. Hazırlanan kiraz sapı suyu buzdolabında en fazla üç gün bekletilebilinir. Üç günden sonra artan miktarı kullanmamak gerekmektedir. Gerekiyorsa yeniden her üç günde bir taze olarak hazırlanmalıdır. Satın alınan kiraz sapları tozlu ise soğuk suda yıkamak gerekmektedir. Kesinlikle sıcak suda yıkanmamalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın